«Οι Τρεις Ιεράρχες ως επιφανείς νομικοί» – Εκδήλωση στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο

88712421-d372-4e66-a358-479dadde0419

 

  Πραγματοποιήθηκε απόψε στο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου, η εκδήλωση με θέμα «Οι Τρεις Ιεράρχες ως επιφανείς νομικοί», η οποία συνδιοργανώθηκε από την Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

  Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Κοσμάς, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θράκης Παναγιώτης Πουλής, τον οποίο καλωσόρισε ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, ευχαριστώντας για την συμμετοχή και την επιστημονική προσέγγιση της νομικής ιδιότητας των τριών Πατέρων της Ορθοδοξίας.

  Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου αναφέρθηκε στις χαρισματικές προσωπικότητες των Τριών Ιεραρχών, την συμβολή τους στα Γράμματα και την Παιδεία, καθώς και το φιλανθρωπικό τους έργο.

  Συμμετείχαν επίσης, ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου κ. Παπαδημητρίου Χρήστος, καθώς και ο Θεολόγος καθηγητής Κων/νος Ρόμπολας.    Την εκδήλωση συντόνισε η αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Σ. Λαναρά.

 

Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

 

  Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, το πρωί σήμερα εορτάσθηκε η μνήμη των Τριών Ιεραρχών στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στο Μεσολόγγι.

  Στην Θεία Λειτουργία, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αναστάσιος Σκαρμούτσος.