Οι 120  εκτελεσμένοι τη μεγάλη Παρασκευή του 1944..!

 

 

Συμπληρώθηκαν 72 χρόνια από την εκτέλεση των 120 πατριωτών-αγωνιστών τη μαύρη Μεγάλη Παρασκευή του 1944, στην Αγία τριάδα στο Αγρίνιο, από του Γερμανούς ναζί και τους ντόπιους προδότες συνεργάτες τους! Τους  τρεις απ’ αυτούς, Αβραάμ Αναστασιάδη, ο Χρήστο Σαλάκο και  Πάνο Σούλο, κρέμασαν και απαγχόνισαν  στην κεντρική πλατεία της πόλης!

Είχε προηγηθεί, ως γνωστόν  στις  9 Απρίλη του 1944  ανατίναξη αμαξοστοιχίας, που κινούνταν από Κρυονέρι προς Αγρίνιο και μετέφερε πολεμικό υλικό και καύσιμα, συνοδευμένη από Γερμανούς στρατιώτες, με μεγάλες απώλειες για τους Γερμανούς, από ενέδρα των ανταρτών του ΕΛΑΣ,  μεταξύ των χωριών Σταμνάς και Αγγελοκάστρου. Για το λόγο αυτό οι Γερμανοί αποφάσισαν και εκτέλεσαν τους 120 πατριώτες-αγωνιστές.

Οι αγωνιστές εκείνης της εποχής,   σάρκα απ’ τη σάρκα του υπόδουλου αλλά αγωνιζόμενου Ελληνικού λαού, ενάντια στις δυνάμεις κατοχής του άξονα Γερμανίας -Ιταλίας, ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό, σηματοδοτούν την ιστορία του τόπου μας και δίνουν μηνύματα υψηλών ιδανικών, για τη λευτεριά, για την πατρίδα, για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, για την κοινωνική δικαιοσύνη.

Οι αγωνιστές εκείνης της εποχής και ο Ελληνικός λαός τότε δεν σταύρωσαν τα χέρια μοιρολατρικά, δεν υπέκυψαν, δεν παραδόθηκαν εθελόδουλα. Αντιστάθηκαν, πολέμησαν, μάτωσαν, έδωσαν ζωές, ελευθέρωσαν την Ελλάδα!

Σήμερα το εκκρεμές της ιστορίας χτυπάει ξανά στη μεριά της υποδούλωσης! Ξανά ένας νέος ιδιότυπος «άξονας» πάλι με τη Γερμανική πολιτική ηγεσία να κρατάει τη «μπαγκέτα» σε συμμαχία με το αδίστακτο Ευρωπαϊκό τοκογλυφικό κατεστημένο επιτίθεται λυσσαλέα στον Ελληνικό λαό και στη χώρα μας!  Σ’ αυτή τη δοκιμασία της χώρας μας συναινούν οι μνημονιακές κυβερνήσεις και όλες οι ντόπιες εθελόδουλες πολιτικές συστημικές δυνάμεις.

Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει πια τους φίλους και τους συμμάχους του, όπως επίσης πολύ καλά γνωρίζει και ποιοι του είπαν ψέματα και ποιοι τον εξαθλίωσαν, τα τελευταία  6 εφιαλτικά μνημονιακά χρόνια. Γνωρίζει καλά πως με ανάθεση της τύχης του στις βουλές των χρεωκρατών και των πολιτικών εκφραστών τους, μόνο τη διαιώνιση των δεινών του μπορεί να περιμένει. Κι ακόμα γνωρίζει καλά πως μόνο η οργάνωσή του κι ο αγώνας του  ενάντια σ’ αυτούς που του έχουν αφαιρέσει την εθνική ανεξαρτησία και του έχουν στραγγαλίσει τη δημοκρατία μπορεί να δώσει κατεύθυνση νέας προοδευτικής προοπτικής.

Ελεύθερη Ελλάδα με μνημόνια για δικαιολόγηση του παράνομου και φαύλου τοκογλυφικού χρέους δε μπορεί να υπάρξει.

Ελεύθερη Ελλάδα στη δικτατορία του ευρώ δε μπορεί να υπάρξει!

Ελεύθερη Ελλάδα, χωρίς ρήξη με τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΕΕ και με την αφόρητη λιτότητα των κυβερνήσεων που μας καταδυναστεύουν δεν μπορεί να υπάρξει!

Υπάρχει άλλος δρόμος, μακριά απ’ την ευρωζώνη και τα μνημόνια, με διαγραφή του παράνομου χρέους!

Υπάρχει άλλος δρόμος, που οδηγεί στην εθνική ανεξαρτησία, τη δημοκρατία, την ανασυγκρότηση της οικονομίας και της χώρας.

Υπάρχει άλλος δρόμος, ο δρόμος που έδειξαν διαχρονικά οι αγωνιστές της λευτεριάς και της δημοκρατίας στη χώρα μας.

Η  Σ.Ε. της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ καλεί το λαό του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας, αυτό το δρόμο να τον διαβούμε μαζί!