Ολοκληρώθηκε η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων του Δήμου Μεσολογγίου

c6f34ad4-c5be-427b-b5a5-cb919954bf7e

50defa95-0ae9-4fcc-8b2b-456d825fafc0

Ολοκληρώθηκε χθες βράδυ με επιτυχία  η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, η οποία εγκαινιάσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 8 Ιουλίου.

  Περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες του τετραημέρου ξεναγήθηκαν στα 137 περίπτερα εκθετών από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στη διοργάνωση, η οποία περιελάμβανε επίσης συνοδευτικές εκδηλώσεις, όπως συναυλία, ενημερωτικές ημερίδες, θεατρική παράσταση και παραδοσιακά χορευτικά τμήματα.

Τα εγκαίνια της  έκθεσης το απόγευμα της Παρασκευής 8 Ιουλίου, ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ενώ παρευρέθηκαν ο Δ/της του 2/39 Σ.Ε. κ. Νικολόπουλος, ο Αστυνομικός Δ/ντής Αιτωλίας κ. Ι. Ματσούκας και ο Αστυνομικός Δ/ντής Πατρών Ν. Κοτρωνιάς, ο Λιμενάρχης Μεσολογγίου Ν. Μελιάδης, οι βουλευτές Μάριος Σαλμάς και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, η ΑντιπεριφερειάρχηςΑιτωλ/νίας Χρ. Σταρακά και ο Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Κούστας, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου και ο Αντιδήμαρχος Γ. Μελιάδης, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Β. Λουκόπουλος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας Γ. Σιαμαντάς, ο αντιδήμαρχος Δωρίδας και Διευθύνων Σύμβουλος της συνδιοργανώτριας εταιρείας «Αιτωλική Αναπτυξιακή Α.Ε.», ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας Παν. Τσιχριτζής, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου Βασ. Σπυρόπουλος , ο Διευθύνων Σύμβουλος των «Ελληνικών Αλυκών Α.Ε.» Ν. Τσαραπατσάνης, και ο Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου Β. Κούτσης, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου Θ. Κουτσουπιάς,  ο π. Βουλευτής και σύμβουλος επιχειρηματικότητας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Σπήλιος Λιβανός, ο ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Θράκης Π. Πουλής,  ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Π. Κοντός, και ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπαίδευσης του νομού Χ. Κολοβός.

  Επίσης παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Κότσαλος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων, των Νομικών Προσώπων του Δήμου, καθώς επίσης δημοτικοί σύμβουλοι.

  Στην  έκθεση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι επιμελητηρίων και αναπτυξιακών εταιρειών της Ιταλίας με αντικείμενο την προώθηση της οικονομίας που προέρχεται από τη θάλασσα.

  Η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων έληξε χθες βράδυ με θεατρική παράσταση στο θέατρο του Λιμανιού Μεσολογγίου, όπου στο πλαίσιό της έγινε βράβευση τριών επιχειρηματιών του Μεσολογγίου, οι οποίοι έχουν λάβει διεθνείς διακρίσεις.

“Η επιδίωξή μας για δημιουργική εξωστρέφεια στέφθηκε με επιτυχία

 

Ομιλία του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου στα εγκαίνια της Αναπτυξιακής Έκθεσης Προϊόντων και Υπηρεσιών

 

«Ξεκινώντας το σχεδιασμό της Αναπτυξιακής Έκθεσης Υπηρεσιών και Προϊόντων του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, γνωρίζαμε καλά ότι οι συνθήκες μέσα στις οποίες καλούμασταν όλοι να δουλέψουμε, ήταν κάτι περισσότερο από δύσκολες.       

  Παράλληλα, δημιουργούσε επιπρόσθετο προβληματισμό το γεγονός ότι η πρωτοβουλία της διοργάνωσης, αντιμετώπισε εξ αρχής μια αδικαιολόγητη αρνητική κριτική που παρέπεμπε σε παλαιότερες εποχές εσωστρέφειας τις οποίες ειδικά ο Δήμος μας έχει πλέον προσπεράσει οριστικά.

  Η επιδίωξή μας για δημιουργική εξωστρέφεια στέφθηκε με επιτυχία. Κι αυτό, γιατί η έκθεση που σήμερα πραγματοποιούμε τα εγκαίνιά της, δεν έχει τοπικό χαρακτήρα και περιορισμένο αντικείμενο. Φιλοξενεί επιχειρήσεις και φορείς από όλη την Ελλάδα, που καλύπτουν το 65% του χώρου της (89 συμμετοχές), με το 35% -τις υπόλοιπες δηλαδή 48- να προέρχεται από το νομό Αιτωλοακαρνανίας.  Πέρα από το εκθεσιακό της κομμάτι, περιλαμβάνει συνοδευτικές εκδηλώσεις ενημερωτικού ενδιαφέροντος όπως οι δύο ημερίδες για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την αγροτική παραγωγή αλλά και ψυχαγωγικού περιεχομένου όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, μουσικά δρώμενα και παρουσίαση τοπικής γευσιγνωσίας.

  Τα οφέλη της δε, τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, είναι πιστεύω αυτονόητα.

  Η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων που σήμερα ανοίγει τις πύλες της, είναι το αποτέλεσμα μιας συντονισμένης προσπάθειας και συνεννόησης φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Κυρίως όμως, θεωρούμε ότι αποτελεί την δημιουργική έκφραση  των ίδιων των επιχειρηματιών και εμπόρων, οι οποίοι βιώνουν τις σφοδρές συνέπειες της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.

  Η μικρή και μεσαία επιχείρηση άλλωστε, παρά το γεγονός ότι θεωρείται και είναι αντικειμενικά ο στυλοβάτης της ελληνικής οικονομίας, ήταν από τους πρώτους παραγωγικούς τομείς που επλήγει περισσότερο στη χώρα μας, ενώ επιπρόσθετα δέχεται ακόμη σήμερα τις συνέπειες πολιτικών αποφάσεων οι οποίες κάθε άλλο παρά διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του.  

  Ωστόσο, το συλλογικό εγχείρημα που ξεκινά απόψε στο χώρο του Λιμανιού Μεσολογγίου, αποτελεί την απόδειξη της δυναμικής που συνεχίζει να διαθέτει ο παραγωγικός κλάδος της χώρας μας.

  Το μήνυμα άλλωστε της Αναπτυξιακής Έκθεσης Υπηρεσιών και Προϊόντων δηλώνει αισιοδοξία, εξωστρέφεια, δημιουργικότητα και προοπτική.

Είναι το αποτέλεσμα μιας καλής συνεργασίας  για την οποία θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνδιοργανωτές, όπως είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι Δήμοι Αγρινίου και Ναυπακτίας, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και την Αιτωλική Αναπτυξιακή. Επίσης θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου σε όλους τους συμμετέχοντες εκπροσώπους του επιχειρηματικού κλάδου, διαβεβαιώνοντάς τους ότι η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων αποτελεί πλέον για το Δήμο μας ετήσιο θεσμό, ο οποίος θα εξελίσσεται και θα προσαρμόζεται διαρκώς, στις απαιτήσεις κάθε εποχής. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους εθελοντές για την πολύτιμη προσφορά τους στη διοργάνωση ενώ τέλος καλωσορίζω όλους εσάς που μας τιμάτε απόψε με την παρουσία σας».