Ολονύχτιο θρίλερ χωρίς συμφωνία

550_334_421864

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων που είχε ο πρωθυπουργός με τους με τους προέδρους των θεσμών, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Στις συνομιλίες συμμετείχε και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ και ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ.

Οι συνομιλίες άρχισαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα και ολοκληρώθηκαν μετά τις 2 το πρωί της Πέμπτης.

Όλοι αποχώρησαν χωρίς να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση και κλείστηκε νέο ραντεβού για τις 9 το πρωί (10.00 ώρα Ελλάδας).

Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων κλήθηκε στις συνομιλίες και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Στις 3 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η νέα συνεδρίαση του Eurogroup, ενώ από νωρίς το πρωί θα ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις και στα τεχνικά κλιμάκια.

Οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες είναι πυρετώδεις προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα. Νωρίτερα, η συνεδρίαση του Εurogroup ήταν τυπική καθώς δεν υπήρξε συμφωνία στην πενταμερή σύσκεψη που είχε προηγηθεί με την συμμετοχή και του πρωθυπουργού.

«Ενημερώσαμε απλά τους υπουργούς για το που βρισκόμαστε», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ. «Δεν έχουμε ακόμη συμφωνία αλλά είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε εάν χρειαστεί μέσα στη νύχτα. Το Eurogroup θα συγκληθεί και πάλι αύριο στη 13:00 ώρα Βελγίου», ανέφερε.

Μοσκοβισί: Η συμφωνία παραμένει εφικτή

«Η συμφωνία παραμένει εφικτή και είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία», δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup, ο επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πιερ Μοσκοβισί.

«Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, με στέρεες μεταρρυθμίσεις και ένα εξασφαλισμένο μέλλον», τόνισε και πρόσθεσε ότι «πάνω σε αυτό θα εργαστούμε».

real.gr