Οριστικό: Μέχρι τις 6 Ιουλίου θα μείνουν κλειστές οι τράπεζες

025645

Στα 60 ευρώ το όριο ανάληψης για τις πρώτες ημέρες, θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη για τους συνταξιούχους.

Μέχρι τη Δευτέρα 6 Ιουλίου θα μείνουν κλειστές οι τράπεζες, όπως δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, το όριο αναλήψεων θα είναι 60 ευρώ τουλάχιστον για τις πρώτες ημέρες, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός είναι οι τράπεζες να μείνουν κλειστές για 6 ημέρες.

Παράλληλα, ανέφερε πως θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη για τους συνταξιούχους, δίχως όμως να δίνονται λεπτομέρειες, καθώς αυτές θα δοθούν τη Δευτέρα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, συζητήθηκε η προετοιμασία που θα γίνει ανά υπουργείο από τη Δευτέρα, ενώ σχολιάστηκε και ο τρόπος που κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές.

«Λαμβάνονται τα μέτρα γιατί κάποιοι ήθελαν να κλείσουν τις τράπεζες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος, σημειώνοντας πως μέχρι «το δημοψήφισμα οι πιέσεις θα είναι μεγάλες», και μια ένδειξη αυτού είναι το πάγωμα του ELA.

Αναφορικά, με το εάν το ελληνικό ζήτημα έχει σχέση με την Κύπρο και τα capital controls που είχαν εφαρμοστεί εκεί, ο αξιωματούχος δήλωσε πως δεν έχει «καμία σχέση με την Κύπρο. «Εμείς έχουμε διασφαλισμένες τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών», σημείωσε.

Τέλος, δήλωσε πως οι υπουργοί από τη Δευτέρα θα επικοινωνήσουν το μήνυμα προκειμένου να ενημερώσουν τον κόσμο και να δώσουν λεπτομέρειες.

newsbeast.gr