Ο Α.Π.Ο.Ε.Λ. «διέλυσε» την Ομόνοια και μείωσε στους δυο από την πρωτοπόρο Α.Ε.Κ.

194542

Με την καλύτερη ψυχολογία θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό ο ΑΠΟΕΛ την ερχόμενη Πέμπτη, αφού σάρωσε με 4-1 την Ομόνοια στο κατ’ ευφημισμόν ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής στην Κύπρο.

Ο ΑΠΟΕΛ σάρωσε με 4-1 την Ομόνοια εκτός έδρας στο κλασικό ντέρμπι της κυπριακής πρωτεύουσας για τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Μεγαλονήσου και μείωσε στο -2 τη διαφορά του στη δεύτερη θέση από την κορυφή και την ΑΕΚ Λάρνακας και πηγαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ματς με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Πέμπτη, όπου και θα κριθεί η πρώτη θέση ανάμεσα στις δύο ομάδες στον τρίτο όμιλο του Europa League.

Αντίθετα, οι «λευκοί» βρίσκονται στην τέταρτη θέση και περιμένουν τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Η Ομόνοια έμεινε με δέκα παίκτες από το 16΄ και ήταν δύσκολο να αντιδράσει την στιγμή που το ΑΠΟΕΛ άνοιξε το σκορ με το πέναλτι του Εφραίμ στο 18΄. Στο 34’, ο Σωτηρίου έκανε το 2-0 και στο 38΄ ο ίδιος έκανε το 3-0.

Με το «καλημέρα» της επανάληψης, η Ομόνοια κατάφερε να μειώσει στο σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαργκάσα. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Βινίσιους με πολύ ωραίο γκολ το 67΄.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Τζ.Κάρβερ): Παναγή, Σοϊλέδης, Όρσουλιτς, Καρλίτος, Κωνσταντινίδης, Κατελάρης, Μαργκάσα, Τουρέ (21΄ Βύντρα), Κλέιτον (46΄Φλορέσκου), Χριστοφή (77΄Σέρινταν), Ντάρμπισαϊρ

ΑΠΟΕΛ (Τ.Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Αστίθ, Καρλάο (46΄Μερκής), Μιλάνοφ, Αλεξάνδρου, Μοράις, Βινίσιους, Αλωνεύτης, Εφραίμ (70΄Γιαννιώτας), Ντε Καμάργκο (58΄Μπερτόλιο), Σωτηρίου

Όλα αυτά τα ευνόησε η «λευκή» ισοπαλία έκπληξη της πρωτοπόρου στη Δερύνεια κόντρα στην τοπική Αναγέννηση, αποτέλεσμα που την έφερε μόλις στο +2 στην κορυφή από την πρωταθλήτρια, έβαλε «φωτιά» στην κορυφή και βοήθησε τους νεοφώτιστους να πάρουν ένα πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια να φύγουν κάποια στιγμή από την τελευταία θέση.

Νίκησε 1-0 τη Νέα Σαλαμίνα η Καρμιώτισσα στα Πολεμίδια και την προσπέρασε κατά ένα πόντο στη βαθμολογία στην προσπάθεια αμφοτέρων να μπουν στην πρώτη εξάδα.

sport-fm.gr