Πάτρα:Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορού

Εμφάνιση σερβία 3.JPG

 

 

Συνέντευξη Τύπου με θέμα το διήμερο Χορευτικών Εκδηλώσεων στο Αρχαίο Ωδείο 11 και 12 Αυγούστου, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Χορού, παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Βασίλης Θωμόπουλος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Ελίκης Αιγίου «Ίωνες» Ασημάκης Σταυρόπουλος και ο καλλιτεχνικός υπεύθυνος του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Χρήστος Γιαννόπουλος.

 

«Εγκαινιάζουμε μια σημαντική συνεργασία με τον θεσμό του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, ένα θεσμό που μετρά πάνω από δέκα χρόνια ζωής. Εμπλουτίζουμε το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, με το διήμερο παρουσίας χορευτικών συγκροτημάτων από όλο τον κόσμο και τη συμμετοχή φυσικά και του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου μας» τόνισε ο κ. Θωμόπουλος.

 

Ο κ. Σταυρόπουλος από την πλευρά του δήλωσε:

«Στο πλαίσιο του 11ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Αίγιο, διοργανώνουμε σε συνεργασία με  τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, το διήμερο παραδοσιακών χορών στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, θέλοντας να μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο φόρουμ ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών, πολιτισμούς ήθη και έθιμα από όλα τα μέρη του κόσμου, δημιουργώντας ταυτόχρονα μελλοντικές συνεργασίες πολιτιστικού περιεχομένου με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων. Για περισσότερες πληροφορίες δε, όποιος το επιθυμεί, μπορεί να μπει στο site του Συλλόγου μας www.iones-eliki.gr».

 

Ο κ. Γιαννόπουλος έκλεισε την συνέντευξη με το «σύνθημα» όπως ο ίδιος είπε: «Ο χορός είναι ζωή, ο χορός είναι εικόνες, ο χορός είναι δημιουργία».

 

Το Φεστιβάλ, θα ξεκινήσει και τα δύο βράδια στις 9.15.

Γενική είσοδος 5 ευρώ, οικονομικό εισιτήριο και για τις 2 βραδιές 8 ευρώ.