Παρουσιάστηκε το ποιητικό και δοκιμιακό έργο,του  Γεωργίου Γεωργάκη

 

      862742e3-0f22-4afe-8364-f59e84f127d8

    

 

Το ποιητικό και δοκιμιακό έργο του φιλολόγου Γεωργίου Ε. Γεωργάκη παρουσιάστηκε σε εκδήλωση, που πραγματοποίησε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου, στην αίθουσα του κτιρίου της τράπεζας της Ελλάδος.

 

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μαρία Παπαγεωργίου, στον χαιρετισμό της, εξήρε το σπουδαίο συγγραφικό έργο του κ. Γεωργάκη υπογραμμίζοντας,

Είμαστε λαός ποιητών, φιλοσόφων, ταξιδευτών, και ο κ. Γεωργάκης το αποδεικνύει δια του συγγραφικού του έργου. Στην εποχή μας, τη γεμάτη αντιφάσεις και δυσκολίες χρειαζόμαστε τους ποιητές να μας απομακρύνουν από τη ζοφερή πραγματικότητα, να μας ταξιδεύουν”.

 

Ακολούθως, ο Σχολικός Σύμβουλος δρ Ιωάννης Νεραντζής αναφέρθηκε στο δοκιμιακό έργο του τιμώμενου συγγραφέα, σημειώνοντας,“Το λογοτεχνικό έργο του φιλόλογου κ. Γιώργου Γεωργάκη επιμερίζεται σε επτά ποιητικές συλλογές και σε πέντε δοκιμιακές συγγραφές που κατηγοριοποιούνται σε δύο είδη δοκιμίων: τρεις εξ αυτών εμπίπτουν στο είδος, “Κοινωνικό Δοκίμιο” και δύο στο είδος “Ιστορικό Δοκίμιο” περί της Τοπικής Ιστορίας του Μπιζανίου. Σε αυτά τα δοκίμιά του ο Γιώργος Γεωργάκης πραγματεύεται θέματα, ζητήματα και προβλήματα που εγγίζουν, σε επάλληλους κύκλους, τη μικρή τοπική κοινωνία, την Ελληνική επικράτεια, την Ευρώπη, τον πλανήτη ολόκληρο, προβλήματα όπως η κοινωνική αδικία, η εξαπάτηση των Λαών από τους αόρατους εξουσιαστές του πλούτου και των “δουλανθρώπων” του πλανήτη, την κατεδάφιση του ελληνικού κράτους, την παρακμή της δικαιοσύνης, τη διαφθορά του πολιτικού κόσμου, την αναξιοκρατία σε όλους τους τομείς, την αποκτήνωση του ανθρώπου και τη μετουσίωσή του σε δουλικό, την εργολαβία του ψεύδους και της εξαπάτησης των πολιτών από τα “Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης”, και τέλος τη “Διεθνή Συμμορία”, την “Παγκόσμια Μαφια” που κινεί, πλέον, τα πράγματα του “Πλανητικού χωριού Γη”.

 

Το ποιητικό έργο παρουσίασε η δρ Χρυσούλα Σπυρέλη η οποία αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της ποιητικής γραφής και την θεματολογία του έργου του, καταλήγοντας στο εξής συμπέρασμα:«Ο ποιητής Γεώργιος Ε. Γεωργάκης εκκινεί από τη μνήμη για να οργανώσει το ταξίδι του στο ποιητικό παρόν, το οποίο δεν παύει να έχει μια αναγνωρίσιμη  διαχρονική παθογένεια και σκηνοθετεί περίτεχνα την πνιγηρότητα των καιρών, την διαφθορά της κάθε μορφής εξουσίας, την ανακολουθία λόγων και έργων, την φρίκη των πολέμων και την βαρβαρότητα – των ημερών μας. Η πρόταση του ποιητή είναι  να σταματήσουμε τον ίλιγγο,  να αντιληφθούμε την «αλητεία των ληστών» που παγιδεύουν τον κόσμο και να ανακτήσουμε την αληθινή μας όραση».  

 

O κ. Γεώργιος Γεωργάκης ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους και τους συντελεστές της εκδήλωσης για την αγάπη και το ενδιαφέρον που επέδειξαν για το συγγραφικό του έργο, αναφέρθηκε δε, ονομαστικά, στους συναδέλφους του εκπαιδευτικούς της εποχής που υπηρέτησε σε σχολεία του Αγρινίου, την περίοδο  (1973-1986) και απήγγειλε ποιήματά του.