Περιοδείες ενόψει της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας πραγματοποίησε σε χώρους δουλειάς η Κ.Ο. Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ

69c732ca-6f6c-4b5a-89fa-3baeccb723cc

 

Η Τ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας  του ΚΚΕ ενόψει της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας πραγματοποίησε περιοδείες την Πέμπτη 3/3 και Παρασκευή 4/3, με επικεφαλής το Νίκο Μωραΐτη βουλευτή του ΚΚΕ στην επιχείρηση ιχθυοκαλλιεργειών  “ΝΗΡΕΥΣ” στον Αστακό και Ναύπακτο.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε μεταξύ άλλων στους εργαζόμενους :

“Η 8η Μάρτη αποτελεί μέρα τιμής για τους αγώνες των εργαζόμενων γυναικών, που πάλεψαν για μια καλύτερη ζωή, αγωνίστηκαν ενάντια στην καταπίεση, την εκμετάλλευση και τη βαρβαρότητα. Η φετινή επέτειος μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το επόμενο βήμα στην κλιμάκωση της πάλης που διεξάγεται αυτή τη στιγμή ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό. Να φέρει στο προσκήνιο τα δίκαια αιτήματα χιλιάδων γυναικών για εργασία, για τη μητρότητα, τον ελεύθερο χρόνο, τις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών”.  Η συγκυβέρνησης  όχι μόνο δεν καταργεί κανέναν από τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο νομιμοποιεί τη μαύρη κι ανασφάλιστη εργασία, τις εργασιακές σχέσεις–λάστιχο, αλλά αντίθετα τα επεκτείνει. Αποδείχτηκε ο καλύτερος «εκτελεστής της διαθήκης» τους. Επιλέχθηκε να κάνει τη «βρώμικη δουλειά» για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Κλείνοντας επισήμανε την ανάγκη οι εργαζόμενοι να οργανώσουν αποφασιστικά την πάλη τους μέσα από το σωματείο τους κόντρα στη μοιρολατρία, στις αυταπάτες, στην τρομοκρατία και στην αντεργατική πολιτική της συγκυβέρνησης – Ε.Ε. και κομμάτων του ευρώμονόοδρομου.