Πληροφορίες ότι η Χαμάς έδινε ηρεμιστικά στους ομήρους που απελευθέρωνε – Χαγκάρι: Περάσαμε στην 3η φάση των επιχειρήσεων

Πληροφορίες ότι η Χαμάς έδινε ηρεμιστικά στους ομήρους που απελευθέρωνε κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες ενώ όπως μετέδωσε η απεσταλμένη της ΕΡΤ, Ευτυχία Πενταράκη, σήμερα (5/12/2023) ήταν η πιο έντονη μέρα μαχών και σε δηλώσεις του ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, αναφέρθηκε στη νέα φάση των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, ο Ντανιέλ Χανγκάρι εξήγησε γιατί ήταν η πιο έντονη μέρα, γιατί έχουν τους περισσότερους νεκρούς – στελέχη της Χαμάς, έχουν το μεγαλύτερο αριθμό μαχών και τον μεγαλύτερο όγκο που έχουν χρησιμοποιήσει για να τους αντιμετωπίσουν και από στεριά και από αέρα. Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά ότι πλέον έχουν μπει στην τρίτη φάση των επιχειρήσεων. Είπε ότι έχουν καταλάβει πολλά προπύργια της Χαμάς στο βορρά και περικυκλώνουν τώρα πλέον τη Χαν Γιούνις και επίσης προσπάθησε με κάποιο τρόπο ίσως να δικαιολογήσει αυτά τα σφοδρά χτυπήματα για τα οποία κατηγορείται το Ισραήλ, λέγοντας ότι κάθε σπίτι και κάθε κτίριο όπου φτάνουν οι Ισραηλινοί βρίσκουν μέσα όπλα και πυρομαχικά και ότι η μέθοδος των μελών της Χαμάς είναι να κυκλοφορούν με πολιτικά, να μπαίνουν σε ένα από αυτά τα σπίτια, να χρησιμοποιούν τα όπλα εναντίον τους, οπότε για να τους αντιμετωπίσουν, όπως είπε, και να προφυλάξουν τα στρατεύματά τους, χρησιμοποιούν μεγάλη δύναμη πυρός με την προσπάθεια να προστατεύσουν όσο περισσότερο γίνεται τους αμάχους.

Σε σχέση με τις πληροφορίες ότι η Χαμάς έδινε ηρεμιστικά στους ομήρους που απελευθέρωνε η Ευτυχία Πενταράκη ότι είναι «κάτι που έχει προκαλέσει οργή εδώ στο Ισραήλ, στους συγγενείς των ομήρων και των ανθρώπων που έχουν απελευθερωθεί. Αυτά τα πλάνα που είδαμε όταν γίνεται η παράδοση των κρατουμένων, αυτό οφείλεται σε κάποιο χάπι, όπως είπε ο υπουργός Υγείας του Ισραήλ, που έδωσαν στους ομήρους για να μην έχουν άγχος, να δείχνουν ήρεμοι και να μην αποκαλύπτουν τίποτα από όσα βίωσαν εκεί. Υπάρχει επίσης οργή γιατί στη συνάντηση που είχαν σήμερα οι συγγενείς των ομήρων με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, τους είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι είναι αδύνατον αυτή τη στιγμή να έρθουν όλοι οι όμηροι πίσω».