Πολιτική αντιπαράθεση για την ακρίβεια – Κόντρα και για την «υπουργοποίηση» Κασσελάκη

Στο επίκεντρο κυβερνητικών πρωτοβουλιών μπαίνει εκ νέου η αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, την ώρα που επικρατεί προβληματισμός για αυξήσεις σε βασικά προϊόντα, όπως είναι το βρεφικό γάλα.

«Για πολλά χρόνια δεν είχαμε την κατάλληλη δομη που είναι η ΔΙΜΕΑ υποστελεχωμένη ένας τρόπος να αντιμετωπίσεις φαινόμενα παραβίασης των νόμων την ρύθμιση της αγοράς είναι ένα σημαντικό εργαλείο τα πρόστιμα και αποδίδουν. Η κυβέρνηση ένα δυναμικό φαινόμενο το αξιολογεί. Η αντιμετώπιση της ακρίβειας δεν είναι μόνο με τα πρόστιμα αλλά με την αύξηση του εισοδήματος» επισήμανε στην ενημέρωση της Δευτέρας 8/1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, συναντήθηκε με εργαζόμενους στα λιπάσματα Καβάλας και εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση.

«Είναι ο πρωθυπουργός της κωλοτούμπας τελικά, έλεγε για μειώσεις φόρων προεκλογικά τώρα αυξάνει και τιμωρεί τους ελεύθερους επαγγελματίες, είχε δαιμονοποιήσει τους μετανάστες προεκλογικά τώρα έχει αλλάξει πλήρως την πολιτική του, προεκλογικά έλεγε για τον ΣυΡιζΑ “εθνική εξαίρεση” και τώρα μπαλώνει της γκάφες των βουλευτών του» υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης.

«Την κυβερνητική ανεπάρκεια έναντι της αισχροκέρδειας και της ασυδοσίας των αγορών την πληρώνουν καθημερινά οι πολίτες της χώρας μας. Το τίμημα είναι ένα ολοένα και χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Για «αντιλαϊκή» πολιτική της ΝΔ έκανε λόγο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος συναντήθηκε με εργαζόμενους της Χημικής Βιομηχανίας & των Λιπασμάτων Καβάλας.

«Το 2024 δεν μπήκε καλά γενικά. Η κυβέρνηση ετοιμάζει μία σειρά αντιλαϊκά αντεργατικά νομοσχέδια που πλήττουν το λαϊκό εισόδημα, μείωση των φόρων δεν υπάρχει. Η ακρίβεια καλπάζει» τόνισε.

Ο περιορισμός της χρήσης μετρητών οδηγεί στον κοινωνικό αποκλεισμό υποστηρίζουν οι Σπαρτιάτες.

Κόντρα για την «υπουργοποίηση» Κασσελάκη

“Fake news” χαρακτήρισε ο κυβερνητικός τις αναφορές του διευθυντή του γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη περί πρότασης για υπουργοποίηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, το 2019.

«Δεν είναι απλά κάτι το οποίο έχει παραποιηθεί είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας. ανήκει στην κατηγορία των fake news. δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό από την αξιωματική αντιπολίτευσης και τον πρόεδρο της» τόνισε.

«Σηματοδοτεί κάτι στην ουσία αυτή η κίνηση, την εκτίμηση προφανώς που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη (…) Διέψευσε ο κ. Μαρινάκης, εγώ δεν έχω ακούσει ακόμη τον κ. Μητσοτάκη να τοποθετείται» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό στη Βουλή για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.

«Ποιο είναι το ολιστικό σχέδιο που απαιτείται για να μην αντιμετωπίσει η περιοχή άλλες καταστροφές και στο μέλλον;» διερετωτάται ο κ. Χαρίτσης.

Η πολιτική αντιπαράθεση αναμένεται να ενταθεί με την έναρξη των εργασιών της Βουλής.

Πηγή: ertnews.gr