Π. Λαφαζάνης: Κανονικά ο διαγωνισμός για τους υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο

Στις 14 Ιουλίου και χωρίς νέα παράταση θα ολοκληρωθεί όπως όλα δείχνουν ο διαγωνισμός για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στα 20 θαλάσσια οικόπεδα σε Ιονιο και Νοτια Κρήτη με την κατάθεση των προσφορών τους.

Όπως δήλωσε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνης, σε φόρουμ για τη  διείσδυση του φυσικού αερίου στην Ελλάδα «αναμένουμε, ελπίζοντας σε κάτι θετικό, την έκβαση του διαγωνισμού για τα θαλάσσια οικόπεδα στη Δυτική Ελλάδα που λήγει στις 14 Ιουλίου», διαψεύδοντας έτσι πληροφορίες και εκτιμήσεις περί νέας παράτασης στην προθεσμία υποβολής, λόγω και της οικονομικής συγκυρίας.

Ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε τη στήριξη και προς τον αγωγό ΤΑΡ ενώ όσον αφορά στην διακρατική συμφωνία Ελλάδας – Ρωσίας για τον αγωγό υποστήριξε ότι  θέτει τις βάσεις προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για ένα έργο που θα  κοστίσει περίπου 2 δισ. ευρώ , θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2018 και θα στηρίξει αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις  δημιουργώντας  20.000 θέσεις εργασίας .

«Η κυβέρνησή μας στηρίζει τη δημόσια παρέμβαση στην ενέργεια και στηρίζει πλήρως τις δημόσιες επιχειρήσεις που διαδραματίζουν ένα στρατηγικό ρόλο στην ενεργειακή στρατηγική της χώρας» τόνισε προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιήσουμε καμιά δημόσια ενεργειακή μας επιχείρηση. Η στήριξη που δίνουμε όμως στις δημόσιες επιχειρήσεις καθόλου δε σημαίνει ότι δεν είναι ευπρόσδεκτες οι ιδιωτικές επενδύσεις στην ενέργεια και σε όλους τους ιδιαίτερους τομείς της. Κάθε άλλο.  Διαμορφώνουμε ένα σταθερό και όσο το δυνατό πιο διαφανές πλαίσιο για τη δραστηριοποίηση των ιδιωτικών εταιρειών με επιδίωξη τη μέγιστη δυνατή εξυπηρέτηση του δημοσίου και κοινωνικού συμφέροντος».

«Η ενέργεια μπορεί να γίνει μοχλός, ίσως ο κύριος και πιο ισχυρός μοχλός για τη διέξοδο της χώρας μας από την κρίση» κατέληξε.

antenna.gr