Ραγίζουν καρδιές: Στην εκκλησία για προσκύνημα η σορός του Παντελή Παντελίδη

Κηδεία Παντελίδη

«Είχα κάποτε μια αγάπη», έπαιζε η φιλαρμονική – Χειροκροτήματα από δεκάδες θαυμαστές του δημοφιλούς τραγουδιστή που έφτασαν στο ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στη Νέα Ιωνία – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός από τις 10 το πρωί – Στις 2 η εξόδιος ακολουθία για το τελευταίο αντίο στον Παντελή Παντελίδη

Η σορός του Παντελή Παντελίδη, έφθασε στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στις 10, όπως ήταν προγραμματισμένο για να ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής -που έπαιζε το τραγούδι του «Είχα κάποτε μια αγάπη»- και χειροκροτήματα από δεκάδες θαυμαστές και φίλους που έχουν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας από νωρίς το πρωί.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του Αθηνά, η οποία έφθασε υποβασταζόμενη και σχεδόν λιπόθυμη, ψιθυρίζοντας «παιδί μου, πού πας παιδί μου;».

Την οικογένεια ακολούθησε πλήθος κόσμου στο εσωτερικό του ιερού ναού. Γονείς, συγγενείς, φίλοι αλλά και άνθρωποι που τον λάτρεψαν και τον γνώρισαν μέσα από τα τραγούδια του, θα συνοδεύσουν σήμερα τον αγαπημένο τους Παντελή στην τελευταία του κατοικία.

«Λαοθάλασσα» στην εκκλησιά για το τελευταίο αντίο στον τραγουδιστή – Δύο κοπέλες έχασαν τις αισθήσεις τους

Ήδη από τις 9:00 το πρωί του Σαββάτου ο Ιερός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα στη Νέα Ιωνία είχε γεμίσει από κόσμο για να αποχαιρετήσει τον Παντελή Παντελίδη. Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η προσέλευση πολλών νέων παιδιών τα οποία έχουν ήδη σπεύσει στην εκκλησία προκείμενου να πουν το τελευταίο «αντίο» στον αγαπημένο του καλλιτέχνη.

Οι περισσότεροι κρατούν ένα λουλούδι στο χέρι ενώ μία γυναίκα κρατάει τα διακριτικά  που υποδηλώνουν την ιδιότητα του Μηχανικού του Πολεμικού Ναυτικού και τα οποία πρόκειται να αφήσει στη σορό του.

Από νωρίς το πρωί βρέθηκε στην εκκλησία και ο στενός συνεργάτης του Παντελή Παντελίδη, Χάρης Λεμπιδάκης ο οποίος βρισκόταν μαζί του λίγες ώρες πριν συμβεί το τραγικό δυστύχημα στην λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Να σημειωθεί πως πριν από λίγη ώρα ζητήθηκε από τα μεγάφωνα του Ναού η συνδρομή γιατρού καθώς μία νεαρή κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της μέσα στην εκκλησία. Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα ασθενοφόρο ώστε να της δοθούν οι πρώτες βοήθειες.

Χαρακτηριστικό του πλήθους που βρίσκεται συγκεντρωμένο αυτή τη στιγμή είναι ότι μετά δυσκολίας περνούν τα αυτοκίνητα στον κεντρικό δρόμο έξω από την εκκλησία, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου,  καθώς όσο περνάει η ώρα καταφθάνουν όλο και περισσότερα άτομα.

Από τον συνωστισμό σημειώθηκε όμως και δεύτερο λιποθυμικό επεισόδιο αφού κατέρρευσε ακόμη μία κοπέλα που βρισκόταν στα σκαλιά του ναού.

http://www.protothema.gr/

http://www.protothema.gr/