Ρε την Ντνίπρο…

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Έπεσε από την… Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι! Η Ντνίπρο βρέθηκε στα σχοινιά πολλές φορές στο β’ μέρος με τη Νάπολι, αλλά σηκώθηκε και με γκολ που κακώς μέτρησε (1-1) οδεύει προς ακόμη μια έκπληξη.

Ποτέ μη λες ποτέ. Η Ντνίπρο έφυγε με το 1-1 από το «Σαν Πάολο» στην πρώτη αναμέτρηση για τα ημιτελικά του Europa League, αν και δεν δικαιούταν κάτι θετικό από την αναμέτρηση με τη Νάπολι, αλλά είχε τη βοήθεια του… Θεού και του επόπτη. Ο Ζελέζνιοφ δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο ματς «χτύπησε» (81’), αλλά ήταν σε αντικανονική θέση όταν του έκανε την πάσα ο Φεντέσκι και ισοφάρισε το τέρμα του Νταβίντ Λόπεθ (50’).

Το ματς:

Επρόκειτο για αναμέτρηση που είχε φαβορί στα χαρτιά, έστω και αν ήταν για τα ημιτελικά των Europa League. Ο τρόπος που προσέγγισαν οι δύο ομάδες το παιχνίδι ήταν ο αναμενόμενος. Η Νάπολι που είναι πιο ποιοτική και πιο επιθετικογενής μπήκε προσπάθησε να μπει δυνατά, επιδιώκοντας να ανοίξει όσο το δυνατόν πιο νωρίς το σκορ.

Από την άλλη οι Ουκρανοί ακολούθησαν την τακτική που είχαν πάνω-κάτω στα υπόλοιπα παιχνίδια και η οποία τους έχει οδηγήσει αρκετά μακριά με βάση τα δικά της δεδομένα. Κοντά οι γραμμές της και πίεση στον παίκτη που έχει την μπάλα και λίγα ρίσκα στο παιχνίδι της. Το έκανε και με ομάδες σχεδόν ισάξιες με την ίδια. Δεν θα το έκανε και με τους Ιταλούς;

Στο πρώτο μέρος η αναμέτρηση κύλησε όπως την ήθελαν οι φιλοξενούμενοι, που κατάφεραν να το ράψουν στα μέτρα τους και να διατηρήσουν τον ρυθμό όπως ήθελαν, ενώ κινδύνεψαν μόνο δύο φορές (9’,22’) με τον Ινσίνιε.

Ο Ράφα Μπενίτεθ πάντως δεν άλλαξε κάτι στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου. Συνέχισε με το ίδιο πλάνο και δικαιώθηκε αρκετά γρήγορα. Το νερό μπήκε στο αυλάκι στο 50’, όταν ο Ντιβίντ Λόπεθ κινήθηκε καλύτερα από την αντίπαλη άμυνα, που μέχρι εκείνη τη στιγμή τα είχε πάει πολύ καλά και με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Από εκεί και πέρα άλλαξε άρδην η εικόνα του ματς, με τη Νάπολι που τα ‘ χε βρει σκούρα έως τότε να αποκτά… παλμό και κατά διαστήματα να έχει στα… σκοινιά την Ντνίπρο, που δεν μπορούσε να αμυνθεί καθόλου καλά σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτό.

Επιθετικά δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερα στη φιλοσοφία της. Παθητικό ρόλο είχε στο πρώτο (με μια μόλις ευκαιρία) και στο δεύτερο μέρος. Μετά το τέρμα που δέχθηκε, άρχισε να ξεμυτάει, αλλά αυτό δεν κράτησε πολύ, καθώς παρότι ήθελε να παίξει πιο επιθετικά από εκείνο το σημείο και μετά, δεν της το επέτρεψαν οι γηπεδούχοι.

Ωστόσο, σε ένα χρονικά σημείο που δεν… μύριζε γκολ, ο Ζελέζνιοφ εκμεταλλεύτηκε τη μη υπόδειξη του επόπτη και αύξησε κατακόρυφα τις πιθανότητες της ομάδας του να πάει τελικό. Απλά… μαγική εικόνα!

sport-fm.gr