Σε ύψιστο αντιτρομοκρατικό συναγερμό για τις γιορτές η Γαλλία – Απετράπη νέα επίθεση

Στην ανατολική Γαλλία, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία προχώρησε σε πέντε συλλήψεις για σχεδιασμό τρομοκρατικής απόπειρας. Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε σύσταση στις αστυνομικές αρχές να παρακολουθούν ιδιαίτερα τις διαδηλώσεις και κτήρια θρησκευτικού χαρακτήρα κατά τη διάρκεια των γιορτών. Επίσης, οι γαλλικές Αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις επιβατών αεροπλάνου με 303 Ινδούς μετά από ανώνυμη καταγγελία για παράνομη διακίνηση ατόμων. Το ρουμανικό αεροπλάνο πραγματοποιούσε τη πτήση Ντουμπάι-Νικαράγουα, σταμάτησε για ανεφοδιασμό στο αεροδρόμιο του Βατρί στην ανατολική Γαλλία.

Πέντε άτομα, όλοι οι άντρες από 20 μέχρι 23 ετών, συνελήφθησαν σε τρεις διαφορετικές πόλεις, σε γεωγραφικό διαμέρισμα ανατολικά της Γαλλίας. Η αστυνομία θεωρεί ότι προετοίμαζαν τρομοκρατική απόπειρα οργανωμένα σε ομάδα. Όπως είπε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Θωμαΐς Παπαϊωάννου, είναι ίσως η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό που βλέπουμε ομάδα ολόκληρη ανδρών να σκοπεύει να «χτυπήσει» σε ένα σημείο της Γαλλίας.

Όλοι οι συλληφθέντες φαίνεται να είναι ισλαμιστές ενώ ένας από τους άνδρες φέρεται να ήταν γνωστός ήδη στις μυστικές υπηρεσίες ξένης χώρας.

303 Ινδοί σε πτήση από το Ντουμπάι για Νικαράγουα καθηλωμένοι στη… Γαλλία

Σε ό,τι αφορά το αεροπλάνο με τους Ινδούς επιβάτες σημειώνεται ότι αυτό σταμάτησε σε ένα πολύ μικρό αεροδρόμιο στην ανατολική Γαλλία.

Συνελήφθησαν δύο άτομα, τα οποία δεν είναι μέλη του πληρώματος ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν πολλά μετρητά και πολλά διαβατήρια.

Οι αρχές έχουν 26 μέρες για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει ενώ υπάρχουν υποψίες μετά από ανώνυμη καταγγελία που έγινε ότι υπάρχει παράνομη διακίνηση ατόμων. Πιθανότατα αυτοί οι Ινδοί έφυγαν από το Ντουμπάι με σκοπό πιθανότατα να περάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες., αν και οι βίζες τους και τα διαβατήρια τους θεωρούνται νόμιμα.