Σιγά το πρόβλημα!

FOOTBALL LEAGUE / PLAY OFF / ÁÅÊ - ÐÁÍÁ×ÁÉÊÇ

Μπορεί η καλή εμφάνιση να μην ήρθε, όμως το άγχος έφυγε. Ο Αραβίδης (2), πήρε στην πλάτη του στο άδειο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ, που στο φινάλε πέταγε κι έφτασε στο 3-0 επί της Παναχαϊκής με γκολάρα του Μπακάκη.

Την νίκη, που θα την έβγαζε απ’ το άγχος της εμφάνισης και της ήττας στο «Καυταντζόγλειο», πέτυχε η ΑΕΚ κόντρα στην Παναχαϊκή. Μπορεί η εικόνα της ομάδας του Δέλλα στο άδειο ΟΑΚΑ (τελευταία αγωνιστική κεκλεισμένων) να μην είχε κάτι το ιδιαίτερο, όμως ο Χρήστος Αραβίδης έδιωξε τα σύννεφα, οδηγώντας την με δύο γκολ στη νίκη 3-0. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο φινάλε με σουτάρα ο Μπακάκης.

Ο 26χρονος φορ άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ στο 68ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με απευθείας εκτέλεση φάουλ, κλειδώνοντας παράλληλα το πρώτο τρίποντο στα πλέι-οφ της Football League. Οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν πολλές ευκαιρίες στο φινάλε, όμως κατάφεραν να φτάσουν και σε άλλο τέρμα στην εκπνοή με τον διεθνή μπακ.

Η βαθμολογία των πλέι οφ:

1) Ηρακλής 13
2) ΑΕΚ 13
3) Απόλλων Σμύρνης 4
4) Λάρισα 3
5) Ολυμπιακός Βόλου 1
6) Παναχαϊκή 0

Την επόμενη αγωνιστική η ΑΕΚ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Απόλλωνα, ενώ η ομάδα της Αχαΐας παίζει στο «Καυταντζόγλειο» με τον Ηρακλή.

Το ματς:

Από νωρίς αφεντικό έγινε η ΑΕΚ στο ματς. Η εντολή του Τραϊανού Δέλλα για γρήγορο γκολ έγινε πραγματικότητα μόλις στο 4ο λεπτό, όταν ο Αραβίδης ευστόχησε από την «άσπρη βούλα» έπειτα από παράβαση -ήταν- του Κάργα. Από εκεί και πέρα όλα έγιναν πιο εύκολα στην για την «Ένωση» που είχε την μπάλα στα πόδια της, χωρίς να έχει το άγχος. Από την πλευρά της, η Παναχαϊκή είχε σχετικά καλή αμυντική λειτουργία, όμως με εξαίρεση κάποια μακρινά σουτ, δεν ενόλχησε ιδιαίτερα τον Ανέστη.

inner

Σταδιακά, οι Πατρινοί κατάφεραν να ανεβάσουν τις γραμμές τους και να βγουν για πρώτη φορά στην επίθεση, με οργανωμένες προσπάθειες. Η «Ένωση» έδειξε να μην πατάει καλά και να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην ανάπτυξη, που λίγο έλειψε να το πληρώσει στο 31’, όμως ο Μαρουκάκης δεν πλάσαρε σωστά και ο Ανέστης έδιωξε με το πόδι κρατώντας το «μηδέν». Οι γηπεδούχοι έδειχναν να ξυπνάνε μετά την πίεση που δέχτηκαν, έφτασαν κοντά στο 2-0 με τον Πλατέλλα στο 45’, όμως θα πρέπει να αισθάνονται τυχεροί αφού λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ένα σουτ του Μπουντόπουλου βρήκε στο δοκάρι.

Η προβληματική εικόνα της ΑΕΚ συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Παρότι οι παίκτες του Δέλλα έδειξαν πιο κεφάτοι στο ξεκίνημα, δεν μπόρεσαν να τελειώσουν το ματς και η Παναχαϊκή βρήκε και πάλι την ευκαιρία να διεκδικήσει τις πιθανότητές της για ένα θετικό αποτέλεσμα. Αυτή την φορά η αντίδραση της «Ένωσης» ήταν σωστή, καθώς δεν έμεινε πίσω και έψαξε το δεύτερο γκολ – έστω και με αντεπιθέσεις. Από μία τέτοια φάση «καθάρισε» το ματς ο Αραβίδης, αφού είδε το τείχος να ανοίγει έπειτα από απευθείας εκτέλεση φάουλ και έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Γεωργακόπουλου (68’).

inner

Μετά το 2-0 όλα έδειχναν να έχουν κριθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι Πατρινοί παραδόθηκαν και η ΑΕΚ, έχοντας πια στο τσεπάκι τη νίκη, έδειξε να «λύνεται». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι «κιτρινόμαυροι» να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες για να «ανοίξουν» κι άλλο το σκορ, με μεγαλύτερη το δοκάρι του Τζανετόπουλου στο 87’. Ενώ όλα έδειχνα πως το μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν θα άλλαζε κάτι, ο Μιχάλης Μπακάκης με πανέμορφο σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το τελικό 3-0 για την Ένωση.

sport-fm.gr