Σκάνδαλο στην Ισπανία: Ο βασιλιάς αφαίρεσε τον τίτλο από την αδερφή του

2015061317135315

Ο Felipe ο 6ος της Ισπανίας, αποφάσισε να ανακαλέσει τον τίτλο της δούκισσας από την αδελφή του Infanta Cristina. Ο λόγος είναι πως η τελευταία, κατηγορείται για φορολογικά εγκλήματα στο πλαίσιο σκανδάλου διαφθοράς που αντιμετωπίζει ο σύζυγός της.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του παλατιού: «Η επίσημη εφημερίδα του κράτους θα εκδώσει την Παρασκευή τη βασιλική απόφαση σύμφωνα με την οποία η Αυτού Μεγαλειότης ανακαλεί τη χρήση του τίτλου Δούκισσα της Πάλμα ντε Μαγιόρκα από την Αυτού Μεγαλειότητα, την Infanta Cristina».

Συγκεκριμένα, η 49χρονη, κατηγορείται για φορολογικές παραβάσεις σε σχέση με προσωπικές υποθέσεις του άντρα της, Δούκα της Πάλμα ντε Μαγιόρλα, Iñaki Urdangarin.

ΤΙ κι αν ο αδερφός της ανέβηκε στον θρόνο μόλις το 2014; Ο βασιλιάς πήρε την απόφαση του για το μέλλον της Δούκισσας. Ο πατέρας τους είχε παραιτηθεί από τον θρόνο λόγω των σχετικών σκανδάλων διαφθοράς, με τον Felipe, να δεσμεύεται πως θα επαναφέρει το κύρος της ισπανικής μοναρχίας, υποσχόμενος «έντιμη και διαφανή συμπεριφορά».

freegossip.gr