Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο σπουδαίος μαθηματικός Τζον Νας

nash_469_355

Ο γνωστός μαθηματικός και οικονομολόγος Τζον Νας σκοτώθηκε μαζί με τη γυναίκα του Αλίσια Νας σε τροχαίο δυστύχημα στο Νιου Τζέρσι.

Ο ιδιοφυής επιστήμονας τιμήθηκε το 1994 με το βραβείο Νόμπελ για τη συμβολή του στη θεωρία των παιγνίων, ενώ μόλις την περασμένη Τρίτη τιμήθηκε με το βραβείο Άμπελ για τα μαθηματικά στη Νορβηγία μαζί με τον εξίσου σπουδαίο μαθηματικό Λούις Νίρενμπεργκ.

Η ζωή του Νας, ο οποίος έπασχε από σχιζοφρένεια, είχε εμπνεύσει το βιογραφικό βιβλίο “A Beautiful Mind” που αργότερα γυρίστηκε ταινία (“Ένας υπέροχος άνθρωπος”) με πρωταγωνιστή τον Ράσελ Κρόου.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο 86χρονος Νας και η 82χρονη σύζυγός του σκοτώθηκαν ακαριαία όταν ο οδηγός του ταξί στο οποίο επέβαιναν έχασε τον έλεγχο του οχήματος το οποίο ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε προστατευτικό κιγκλίδωμα.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας που βρέθηκε στο σημείο του δυστυχήματος δήλωσε στο NJ.com “Απ’ ότι φαίνεται το ζευγάρι δεν φορούσε ζώνες ασφαλείας”.

Ο κινηματογραφικός “Υπέροχος άνθρωπος”, Ράσελ Κρόου, φανερά συγκλονισμένος από την είδηση έσπευσε να συλληπηθεί στην οικογένεια του Τζον Νας μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.

newsit.gr