Στη Βουλή,από τον Κ.Καραγκούνη,οι έντονες αντιδράσεις των πολιτών, για το κλείσιμο της Ε.Τ.Ε στο Νεοχώρι Μεσολογγίου

karag

 

Τις έντονες  αντιδράσεις τόσο των κατοίκων, όσο και των επαγγελματιών της τοπικής κοινότητας Νεοχωρίου Αιτωλοακαρνανίας, έχει προκαλέσει η απόφαση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, να κλείσει το υποκατάστημά της στην εν λόγω περιοχή.

Στο Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας, του  πρώην Δήμου Οινιαδών- με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων συνολικά, που καλύπτει με τις Υπηρεσίες του τις ανάγκες ακόμα πέντε χωριών ( Νεοχώρι, Κατοχή, Λεσίνι, Γουριά, Μάστρω και Πεντάλοφο), υπήρχαν μέχρι πρότινος υποκαταστήματα δύο Πιστωτικών Ιδρυμάτων, της Τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ).

Μετά το κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς,  σχεδόν ένα χρόνο πριν, το υποκατάστημα της ΕΤΕ κάλυπτε αποκλειστικά, τις σχετικές ανάγκες του ως άνω πληθυσμού .

 

Κατόπιν τούτου ο Αξιότιμος Υπουργός ερωτάται :

 

Προτίθεται το Υπουργείο να παρέμβει αρμοδίως και να πιέσει προς την κατεύθυνση της αποτροπής του κλεισίματος του ως άνω υποκαταστήματος, δεδομένης της αναστάτωσης στις συναλλαγές που θα επιφέρει η εν λόγω μετακίνηση γι αυτό το μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Αιτωλοακαρνανίας, τη στιγμή που η απόσταση από την κοντινότερη ΕΤΕ είναι τουλάχιστον 20 χλμ;

Κωνσταντίνος Καραγκούνης