Στις 11:00 η ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο

Με τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών ξεκινά σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί αύριο.

Στις 11.00 θα ανέβει στο βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο: «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής».

Σημειώνεται πως η αντιπολίτευση αναμένεται να το καταψηφίσει, ενώ το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής σε έκθεση του εκφράζει τον προβληματισμό του για το κατά πόσο το τεκμήριο για τους ελεύθερους επαγγελματίες συμβαδίζει με τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Η συζήτηση για το φορολογικό αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις από δικηγόρους, μηχανικούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι ζητούν να μην ισχύσει το πλαφόν εισοδήματος, ενώ η κυβέρνηση, εμφανίζεται αποφασισμένη να μην κάνει άλλες αλλαγές.

Ο Κ. Μητσοτάκης αναμένεται να υποστηρίξει τις προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις κάνοντας λόγο για ένα «τολμηρό και μεταρρυθμιστικό» νομοσχέδιο που στόχο έχει να περιορίσει την φοροδιαφυγή και να επιστρέψει στους πολίτες μεγαλύτερο κοινωνικό μέρισμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σχέδιο νόμου κατατέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (29/11) στη Βουλή, όπου μεταξύ άλλων προβλέπει την υποχρεωτική ανάρτηση εσόδων και δαπανών στο MyData εντός του 2024, την απαγόρευση της χρήσης μετρητών στις αγοραπωλησίες ακινήτων και θεσπίζει νέο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών.

Πηγή: ertnews.gr