Στο πλευρό των προνοιακών ιδρυμάτων και των εργαζομένων τους η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

2b052f5e-ca54-42b5-9b99-630f1d180d67

 

Σε προνοιακά ιδρύματα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των περικοπών που γίνονται στη χρηματοδότηση, βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Αντώνης Χαροκόπος και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά.

Επισκέφτηκαν διαδοχικά το Γηροκομείο Αγρινίου, την ΕΛΕΠΑΠ, την «Ηλιαχτίδα» και το ίδρυμα «Παναγία Ελεούσα» και άκουσαν τα προβλήματα που ταλανίζουν αυτές τις δομές εξαιτίας των γενικότερων οικονομικών περικοπών, αλλά και του ψαλιδίσματος των προνοιακών επιδομάτων κατά 40%.

Οι δύο Αντιπεριφερειάρχες εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους φιλοξενούμενους και τους εκπαιδευόμενους, καθώς και το προσωπικό και τις διοικήσεις των δομών, υποσχόμενοι πως θα πράττουν ότι είναι δυνατόν για να επιλύουν τα καθημερινά προβλήματα που ανακύπτουν, βάσει και των εντολών του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν και τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στο Αγρίνιο, έχοντας μαζί του μια εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση.

«Επισκεφθήκαμε δομές της πόλης του Αγρινίου προκειμένου να ακούσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να συζητήσουμε με τρόπο άμεσο και ανθρώπινο, ζητήματα που απασχολούν τα ιδρύματα. Είναι γεγονός ότι η οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα έχει άμεσες συνέπειες και στην χρηματοδότηση των ιδρυμάτων καθώς συρρικνώνονται οι επιχορηγήσεις. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που ακολουθεί προσπαθεί με κάθε νόμιμο τρόπο να εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις για τις δομές πρόνοιας» επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Χαροκόπος.

Από την πλευρά της η Χριστίνα Σταρακά ανέφερε πως «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν θα αφήσει μόνα τους τα ιδρύματα και τις δομές που πλήττονται από την κρίση και τις περικοπές. Είμαστε εδώ για να συμβάλουμε στην άμβλυνση κι όχι στην όξυνση της αδικίας, ειδικά για τις ομάδες του πληθυσμού που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες για να έχουν ποιότητα στη ζωή τους. Η υπόσχεσή μας είναι ότι θα υπερβάλουμε κάθε φορά εαυτούς ώστε να βρίσκουμε λύσεις και να μειώνουμε το κοινωνικό κόστος της κρίσης».