Στο τέλος νικάει η ΑΕΚ!

210140

Την νοοτροπία νικητή που θα χρειαστεί ενόψει της επιστροφής της έβγαλε η ΑΕΚ. Αν και δεν ήταν καλή και χρειάστηκε ένα τυχερό γκολ του Σοϊλέδη στο 90’, η «Ένωση» τούμπαρε το ματς με τον Απόλλωνα (2-1).

Δεν ήταν καλή. Δεν ήταν καν βελτιωμένη. Η ΑΕΚ όμως ήταν (ξανά) νικήτρια.

Παρόλο που εμφάνισε κακό πρόσωπο για 60 λεπτά και χρειάστηκε να μείνει πίσω στο σκορ από τον Απόλλωνα, η «Ένωση» έβγαλε χαρακτήρα και έστω και στο 90’ γύρισε το ματς (2-1).

Το γκολ του Ανγκούλο (που είχε και δοκάρι) «τσίτωσε» τους «κιτρινόμαυρους» και τους οδήγησε σε αντεπίθεση διαρκείας, που ξεκίνησε ο Μπαρμπόσα (61’) και ολοκλήρωσε -με τυχερό γκολ στο τέλος- ο Σοϊλέδης.

Η βαθμολογία των πλέι-οφ

1) Ηρακλής 16
2) ΑΕΚ 16
3) Λάρισα 6
4) Απόλλων Σμύρνης 4
5) Ολυμπιακός Βόλου 1
6) Παναχαϊκή 0

Πώς έπαιξε

Με αρκετές αλλαγές στο σχήμα -εξαιτίας απουσιών αλλά και ανακατατάξεων που αποφάσισε ο Δέλλας- παρατάχθηκε η ΑΕΚ. Ο «Κολοσσός» ξεκίνησε τον Λαμπρόπουλο ως παρτενέρ του Κολοβέτσιου στα στόπερ και προωθώντας τον Τζανετόπουλο στα χαφ, έφερε σε θέση επιτελικού τον Ανάκογλου. Έτσι, το 4-2-3-1 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Ανέστης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σοϊλέδης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος και Μπακάκης. Στα χαφ βρέθηκαν οι Τζανετόπουλος-Γιόχανσον, στην τριάδα μπροστά τους οι Μπαρμπόσα (αριστερά), Ανάκογλου (επιτελικός), Πλατέλλας (δεξιά) και προωθημένος ήταν και πάλι ο Αραβίδης.

Το ματς

Μετά από δυο μήνες που είχε να παίξει με κόσμο, η ΑΕΚ είχε λείψει στους φίλους της. Δυστυχώς όμως για ‘κείνους που πήγαν στο ΟΑΚΑ (και δεν ήταν λίγοι δεδομένης της εποχής), η «Ένωση» δεν έδειξε αποφασισμένη να τους αποζημιώσει. Με ελαφρυντικό το αμυντικό τείχος που βρήκαν απέναντί τους -αλλά χωρίς δικαιολογία για την πλήρη έλλειψη φαντασίας και ιδεών- οι «κιτρινόμαυροι» συνέχιζαν τις κακές εμφανίσεις. Και αδυνατούσαν να στριμώξουν τον αντίπαλο.

Γιατί ο Ανάκογλου αποτύγχανε -κι εκείνος- ν’ αντικαταστήσει τον Μάνταλο. Τα άκρα ήταν μπλοκαρισμένα από τον διαβασμένο Βοσνιάδη. Και μόνο οι φιλότιμες προσπάθειες του Αραβίδη προκαλούσαν κινδύνους. Έστω κι έτσι, βέβαια, η ΑΕΚ θα μπορούσε να πάρει προβάδισμα με πέναλτι που δεν δόθηκε στον Μπακάκη. Αυτό όμως δεν ωραιοποιεί τον επιθετικό απολογισμό του ημιχρόνου, που έγραψε μηδέν γκολ και 1,5 ευκαιρία (με κεφαλιά Λαμπρόπουλου και βολέ Μπαρμπόσα).

Όπως θα διαπίστωνε όμως ο Δέλλας, τα πράγματα μπορούσαν να πάνε και χειρότερα. Διότι δεν πρόλαβε καν να διαπιστώσει τι θ’ άλλαζε η είσοδος του Κρισάντους (που έφερε μετατόπιση προσώπων και τον Πλατέλλα σε ρόλο επιτελικού). Κι αυτό επειδή ο Ανγκούλο πρόλαβε, απ’ την πλευρά του, μια ακόμα άστοχη έξοδο του Ανέστη. Και λέγοντας «ευχαριστώ» για το δώρο που του έκανε συνολικά η άμυνα της ΑΕΚ, την έβαλε να κυνηγάει κιόλας το σκορ.

Το καλό για την «Ένωση» πάντως ήταν ότι θίχτηκε απ’ το γκολ. Ότι έβγαλε αντίδραση. Κι ότι άρχισε -έστω και καθυστερημένα- να πιέζει. Αυτή η πίεση λοιπόν δεν άργησε να φέρει και την ισοφάριση (από θέση όπου ο Μπαρμπόσα δεν θα μπορούσε ν’ αστοχήσει). Κι αφού το δοκάρι τη γλίτωσε σε σουτάρα του Ανγκούλο, η ΑΕΚ είδε την τύχη να τη δικαιώνει ξανά στο τέλος. Διότι χρειάστηκε να συμμαχήσει μαζί της ώστε η σέντρα-σουτ του Σοϊλέδη να κάνει αυτό που δεν μπόρεσαν νωρίτερα Μπακάκης-Αραβίδης (να νικήσει τον Ταΐρη) και να σημάνει τη λύτρωση.

sport-fm.gr