Συγκεντρωτικό, ενημερωτικό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία

7318_1_0

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ
Σύλληψη ενός (1) ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, χθες 20-09-2016 το βράδυ, στη Χαλανδρίτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση  του Μονομελούς  Πλημμελειοδικείου  Φαρρών,  με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης έξι (6) μηνών για παράβαση του Κ.Ο.Κ.

Σύλληψη ενός (1) ημεδαπού για παράβαση του Νόμου περί όπλων
Συνελήφθη, χθες 20-09-2016 το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δ.Ι.Α.Σ., της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 35χρονος  ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο κατείχε ένα σπαθί συνολικού μήκους 46 εκατοστών, το οποίο ήταν μέσα σε υφασμάτινη θήκη, μαζί με διάφορα μεταλλικά σφαιρίδια  αεροβόλου όπλου.

Σύλληψη ενός (1) ημεδαπού για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες 20-09-2016 το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, 45χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε να κατέχει δυο φιξάκια ηρωίνης  συνολικού βάρους  -1- γραμμαρίου.

Σύλληψη ενός (1) ημεδαπού για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες 20-09-2016 το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας,  ένας 26χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό  έλεγχο, κατελήφθη να κατέχει δέκα ανισοβαρή φιξάκια ηρωίνης συνολικού βάρους  -11,5- γραμμαρίων. Επίσης κατασχέθηκαν το κινητό του τηλέφωνο και 490 ευρώ.

Σύλληψη ενός (1) ημεδαπού για παράβαση του άρθρου 372 Π.Κ. «Κλοπή».
Συνελήφθη, χθες 20-09-2016 το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 31χρονος ημεδαπός, καθότι εισήλθε προσποιούμενος τον πελάτη σε κατάστημα με αθλητικά είδη και αφαίρεσε από τις προθήκες ένα φακό κεφαλής, αξίας πενήντα (50) ευρώ. Κατά την έξοδό του από το κατάστημα ο δράστης ακινητοποιήθηκε από υπαλλήλους και συνελήφθη από αστυνομικούς που περιπολούσαν στη περιοχή.

Δύο ημεδαπές γυναίκες…. Ηλικίας 36 και 38 ετών οι οποίες είχαν συλληφθεί την 17-9-2016 για ληστεία κατά συναυτουργία σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής μετά την απολογία ενώπιον του Ανακριτή, τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ
Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για  ναρκωτικά
Συνελήφθησαν, χθες 20-09-2016 το απόγευμα, στη Νέα Μανωλάδα, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 36 και 51 ετών, διότι κατείχαν από κοινού ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους -10,3- γραμμαρίων.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ
Εντοπισμός τριάντα επτά (37) μεταναστών σε παραθαλάσσια περιοχή
Χθες το πρωί, στο Μαραθιά  Αστακού, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, εντοπίστηκαν σε παραθαλάσσια βραχώδη περιοχή, τριάντα επτά -37- αλλοδαποί μετανάστες, υπήκοοι Σομαλίας, Πακιστάν, Αιγύπτου, Ιράν, Ιράκ και Αφγανιστάν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί την 00:30΄ ώρα της 19.09.2016 επιβιβάσθηκαν σε λεωφορείο από την πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα Αττικής, καταβάλλοντας ορισμένοι εξ΄ αυτών το χρηματικό ποσό των -2.500- ευρώ σε άγνωστους δράστες, με σκοπό μέσω πλωτού σκάφους να εξέλθουν παράνομα από την Χώρα έχοντας ως τελικό προορισμό την Ιταλία.

Κλοπή κινητού τηλεφώνου με άγνωστους δράστες
Χθες, 20-09-2016 το απόγευμα, στο Μεσολόγγι, κατά το χρονικό διάστημα από 18:00 έως 20:00 ώρα, άγνωστος δράστης αφαίρεσε από 41χρονη ημεδαπή, που βρισκόταν στο βιβλιοπωλείο της αδελφής της το  κινητό  της τηλέφωνο αξίας (700) ευρώ. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου για τον εντοπισμό του δράστη.

Αιφνίδιος θάνατος ενός (1) ημεδαπού
Χθες 20-09-2016 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου,  απεβίωσε 55χρονος ημεδαπός, κάτοικος εν ζωή Αγρινίου οποίος είχε εισαχθεί για νοσηλεία έχοντας απωλέσει τις αισθήσεις του, ενώ βρισκόταν στην πατρική του οικία με τη  μητέρα του. Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση.  Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.