Συζητείται στη Βουλή το μίνι ασφαλιστικό: Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ – Αντιδράσεις στη διάταξη για τους μετανάστες

Το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατάργηση της περικοπής του 30% της σύνταξης για εργαζόμενους συνταξιούχους. Στο επίκεντρο βρίσκεται η επίμαχη τροπολογία που αφορά στους παράτυπους μετανάστες.

«Όλα θα πάνε μια χαρά. Θα ψηφιστούν τόσο το νομοσχέδιο όσο και η τροπολογία», είπε προσερχόμενος στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Όμως ο Γιώργος Γαβρίλος, τομεάρχης εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έθεσε θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας, ενώ ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός ρώτησε για δεύτερη φορά τον υπουργό Εργασίας αν επιμένει στην τροπολογία αυτή, καθώς όπως συμπλήρωσε, πληθαίνουν οι ακροδεξιές φωνές μέσα στη Νέα Δημοκρατία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε στους «Σπαρτιάτες», που τον ρώτησαν αν απευθύνθηκε στους αγροτικούς φορείς για το κατά πόσο χρειάζονται εργάτες γης και είπε χαρακτηριστικά ότι «εδώ έχω τα στοιχεία. Όλοι οι αγροτικοί φορείς τους χρειάζονται».

Από την πλευρά του, το Κομμουνιστικό Κόμμα είπε ότι θα πρέπει να αποσυρθεί η διάταξη γιατί αφήνει έκθετο τον εργαζόμενο μετανάστη, ενώ ο Τομεάρχης Εργασίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης σχολιάζοντας τη Νέα Δημοκρατία είπε ότι περάσαμε από το «Στάσου μύγδαλα – στάσου εδώ διαμονή για ξένους» και είπε χαριτολογώντας.

Όσον αφορά στο μίνι ασφαλιστικό, η ΝΔ κάνει λόγο για ένα νομοσχέδιο με έντονα κοινωνικό πρόσημο.

Τα άλλα κόμματα, είναι εναντίον, καθώς λένε ότι όχι μόνο θα δουλεύουν οι άνθρωποι μέχρι τα βαθιά γεράματα, αλλά δεν πρόκειται για μεταρρύθμιση, αλλά για απορρύθμιση.