Συλλήψεις για λαθραίο καπνό σε Αγρίνιο, Ιωάννινα και Φάρσαλα

ImageHandler (1)35χρονος μετανάστης που βρίσκεται νόμιμα στη χώρα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου κατηγορούμενος για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα

Αγοραστές για λαθραία τσιγάρα αναζητούσε ένας 35χρονος Πακιστανός που κυκλοφορούσε με ποδήλατο στους δρόμους ενός χωριού του Αγρινίου, ενώ στο κατάλυμά του έκρυβε και αδασμολόγητο καπνό που είχε έτοιμο για πώληση.

Οι άνδρες της Ασφάλειας που σταμάτησαν τον αλλοδαπό για να τον ελέγξουν, βρήκαν πέντε κούτες με τσιγάρα χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης μέσα στην τσάντα που είχε στον ώμο του, ενώ όταν ερεύνησαν το χώρο όπου διαμένει, κατέσχεσαν και 980 γραμμάρια χύμα καπνού. Ο 35χρονος μετανάστης που βρίσκεται νόμιμα στη χώρα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου κατηγορούμενος για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

*** Άλλος ένας 34χρονος Πακιστανός συνελήφθη στον Κατσικά Ιωαννίνων, όταν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος έκαναν έλεγχο στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε και βρήκαν κρυμμένα στο χώρο των αποσκευών 150 πακέτα τσιγάρων χωρίς την προβλεπόμενη ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων κατηγορούμενος για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

*** Σε έναν ταξιδιωτικό σάκο που έκρυβε στο χώρο αποσκευών του Ι.Χ. αυτοκινήτου του είχε μια συσκευασία με αφορολόγητο κατεργασμένο καπνό βάρους 560 γραμμαρίων και 21 αυτοσχέδια τσιγάρα γεμισμένα με αυτόν, ένας 45χρονος Έλληνας που συνελήφθη στα Φάρσαλα από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος. Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς λαθραίων εμπορευμάτων και ο ίδιος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.ΠΗΓΗ:protothema.gr