Συλλογικός εκφραστής του δικαιώματος ανυπακοής στην ανελευθερία. Το όραμα Δημοκρατίας

screenshot_611

Πέρασαν κιόλας 43 χρόνια από τα γεγονότα του Νοέμβρη του 1973. Κορυφαίο γεγονός της σύγχρονης ιστορίας μας και της ανοιχτής σύγκρουσης με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του δικτατορικού καθεστώτος.

Πρόταγμα – πρόσκληση, εγρήγορση συνειδήσεων, ονειρική διέξοδος που θα έγραφε και ο ποιητής, στα συσσωρευμένα αδιέξοδα της κοινωνίας που κάτω από την μπότα της αμερικανοκίνητης χούντας τα έσκιαζε η φοβέρα.

Η νεολαία, οι εργαζόμενοι και ο λαός της Αθήνας έδωσαν το παρών στο προσκλητήριο των «Ελεύθερων Πολιορκημένων» στο χώρο του Πολυτεχνείου.

  • Χρέος μας να τιμούμε την εξέγερση της νεολαίας για δημοκρατία, για δίψα Ελευθερίας, για κοινωνικά δικαιώματα και για αξιοπρεπή ζωή.
  • Χρέος μας να τιμούμε τους αγωνιστές στους τόπους εξορίας και τα κολαστήρια της ΕΑΤ – ΕΣΑ.
  • Χρέος μας να τιμούμε τους «ανώνυμους αγωνιστές» που δεν εξαργύρωσαν την συμμετοχή τους στον πολιτικό και κοινωνικό βίο.
  • Χρέος μας να θυμόμαστε και την προδοσία της Κύπρου από το στρατιωτικό καθεστώς.

Πέρασαν 43 χρόνια και οι νοσταλγοί της χούντας και του φασισμού σκορπίζουν το δηλητήριο του ρατσισμού της μισαλλοδοξίας και του αυταρχισμού. Ας τους αφήσουμε στο παρελθόν και στο σκοτάδι που τόσο τους ταιριάζει. Αυτό τους γέννησε αυτό τους τρέφει.

Τιμώντας την μνήμη των αγωνιστών, των νεκρών και των βασανισμένων ας συνεχίσουμε των αγώνα για καλύτερες μέρες και προπάντων για Δημοκρατία και κοινωνική Δικαιοσύνη.