Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί που εκβίασαν καταστηματάρχη στην Πάτρα

 

Συνελήφθησαν, προχθές (29-1-2016) το απόγευμα, στα Σαγαίικα Αχαΐας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, δυο ημεδαποί, άνδρες, ηλικίας 31 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, οι δυο δράστες μετέβηκαν με αυτοκίνητο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος 48χρονου ημεδαπού στην  Πάτρα, όπου ο 30χρονος απαίτησε εκβιαστικά από τον ιδιοκτήτη να του καταβάλλει το χρηματικό πόσο των 70 ευρώ, το όποιο του είχε απαιτήσει και σε προηγούμενη συνάντηση τους.

Ο 48χρονος αρνήθηκε και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, αλλά οι δυο δράστες το κυνήγησαν και αφού τον ακινητοποίησαν του προκάλεσαν σωματικές βλάβες, ενώ ο 30χρονος τον απείλησε και με πιστόλι προκειμένου να του δώσει τα χρήματα.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού και εντοπισμό των δραστών ενεργήθηκαν ευρείες συντονισμένες αστυνομικές αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό των δυο δραστών από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και τη σύλληψη τους.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα των δυο συλληφθέντων, οι αστυνομικοί βρήκαν κρυμμένο κάτω από το πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, ένα πιστόλι το όποιο και κατέσχεσαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου την Τρίτη (02/02/2016) να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή Πατρών.

Το προανακριτικό έργο ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.