Συνελήφθη από το FBI παίκτης των Σακραμέντο ως ύποπτος για απαγωγή και ανθρωποκτονία

Ο Τσανς Κομάντσι βρίσκεται στη φυλακή της κομητείας του Σακραμέντο (Καλιφόρνια) μετά την εξαφάνιση μιας γυναίκας στο Λας Βέγκας στις αρχές του μήνα. Την Κυριακή, το Μητροπολιτικό Αστυνομικό Τμήμα του Λας Βέγκας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι ο Κομάντσι θα κατηγορηθεί για φόνο εκ προθέσεως, ένας όρος στην πολιτεία της Νεβάδα που περιλαμβάνει φόνο πρώτου βαθμού, φόνο δεύτερου βαθμού, ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Το Τμήμα ανέφερε ότι η κατηγορία απαγγέλθηκε αφού βρέθηκαν τα λείψανα του θύματος στην έρημο του Χέντερσον της Νεβάδα.

Ο Κομάντσι συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής από μέλη του FBI της Καλιφόρνιας για απαγωγή σε σχέση με την υπόθεση της εξαφάνισης. Δεν του χορηγήθηκε εγγύηση, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σακραμέντο. Ο σέντερ έπαιζε τις δύο τελευταίες σεζόν για τους Στόκτον Κινγκς, τη θυγατρική ομάδα της G-League των Σακραμέντο Κινγκς.

Οι Στόκτον Κινγκς επιβεβαίωσαν στην USA TODAY Sports ότι άφησαν ελεύθερο τον Κομάντσι. Η ομάδα δεν είχε κανένα περαιτέρω σχόλιο. Τη φετινή σεζόν είχε μέσο όρο 14 πόντους και 7 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Ο φάκελος κρατουμένων του Κομάντσι δείχνει ότι συνελήφθη χωρίς ένταλμα για κακούργημα PC 1551.1, το οποίο, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Καλιφόρνιας, ορίζει ότι ένα άτομο μπορεί να συλληφθεί χωρίς ένταλμα “κατόπιν εύλογων πληροφοριών ότι ο κατηγορούμενος κατηγορείται στα δικαστήρια οποιασδήποτε άλλης πολιτείας για έγκλημα που τιμωρείται με θάνατο ή φυλάκιση που υπερβαίνει το ένα έτος”.

Το KLAS, ο σταθμός του CBS στο Λας Βέγκας, μετέδωσε πρώτος ότι ο Κομάντσι τέθηκε υπό αστυνομική επιτήρηση μετά την εξαφάνιση της 23χρονης Marayna Rodgers. Η Ρότζερς, η οποία διαμένει στην Ουάσινγκτον, βρισκόταν στο Λας Βέγκας για να επισκεφθεί φίλους. Η εξαφάνισή της δηλώθηκε στις 6 Δεκεμβρίου, μία ημέρα μετά την αναμέτρηση των Κινγκς για την G-League Ignite στο Dollar Loan Center στο Χέντερσον της Νεβάδα. Στη συνέχεια, οι Κινγκς είχαν αγώνα στις 7 Δεκεμβρίου εναντίον της Rip City Remix στο Πόρτλαντ του Όρεγκον. Ο Comanche έπαιξε και στα δύο παιχνίδια.

Το Μητροπολιτικό Αστυνομικό Τμήμα του Λας Βέγκας ανακοίνωσε ότι η 19χρονη Sakari Harnden συνελήφθη επίσης την Τετάρτη στην κομητεία Clark της Νεβάδα με την κατηγορία της απαγωγής στην υπόθεση. Αναγνωρίστηκε ως φίλη της Rodgers και φέρεται να συναντήθηκε μαζί της στις 5 Δεκεμβρίου με τον Comanche, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ο φίλος της Harnden. Η Ρότζερς δεν εθεάθη ούτε είχε νέα της έκτοτε.

Ο Κομάντσι, ο οποίος έπαιζε μπάσκετ στο κολέγιο της Αριζόνα, έχει προγραμματιστεί να δικαστεί την Τρίτη και πρόκειται να εκδοθεί στη Νεβάδα.