ΣΥΡΙΖΑ για «υπουργοποίηση» Κασσελάκη: Η αλήθεια είναι επίμονη και δεν μπορεί να κρυφτεί

Τις κατηγορηματικές διαψεύσεις τόσο του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη όσο και του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, Αντώνη Διαματάρη, προκάλεσε η δήλωση του Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στην εφημερίδα Documento, ότι το 2019 είχε προταθεί στον Στέφανο Κασσελάκη να συμμετέχει στην πρώτη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να ρωτούν την κυβέρνηση για το θέμα της πρότασης υπουργοποίησης του κ. Κασσελάκη.

Όπως αναφέρουν “όσες ύβρεις και χαρακτηρισμούς κι αν εκτοξεύσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η αλήθεια είναι επίμονη και δεν μπορεί να κρυφτεί. Επειδή τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα:

  • Θα μας απαντήσουν επιτέλους αν ο κ. Μητσοτάκης είχε ζητήσει ή όχι προσωπικά τη βοήθεια του κ. Κασσελάκη για οικογενειακά του ζητήματα, εκφράζοντάς του επανειλημμένως την εκτίμησή του;
  • Ενημερώθηκε τελικά ο κ. Μαρινάκης ποιο ήταν το Υπουργείο που προτάθηκε στον κ. Κασσελάκη πριν από τις εκλογές του 2019; 

Είναι ενδιαφέρον ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά σε δημοσιογραφική ερώτηση ότι «δεν έχει υπάρξει ποτέ προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη». Επιμένει σε αυτό; Είναι προφανές ότι η πρωινή γραμμή περί «fake news» έχει πάει περίπατο, όπως είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Μητσοτάκης βάζει τον κ. Μαρινάκη να κάνει πολύ βρόμικη δουλειά, παραμονή των Θεοφανείων“.

Ο Αντώνης Διαματάρης έκανε νωρίτερα την εξής ανάρτηση στο διαδίκτυο: «Τo δημοσίευμα της εφημερίδας Documento (έκδοση 6ης-7ης Ιανουαρίου 2024) ότι δήθεν εγώ πρότεινα στον κ. Στέφανο Κασσελάκη εκ μέρους του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη θέση υπουργού μετά τις εκλογές του 2019 και εκείνος αρνήθηκε είναι απολύτως ψευδές. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας».

Για προϊόν επιστημονικής φαντασίας έκανε νωρίτερα λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στερείται σοβαρότητας η είδηση» τόνισε ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στον Σκάι 100,3.

Πηγή: ertnews.gr