ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσολογγίου: Να οριοθετηθούν, άμεσα οι πληγείσες περιοχές στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου

epi-mesologgi-plymmires1

Ο αρμόδιος Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο Διοικητής του ΙΚΑ, με εξαιρετικά επείγοντα έγγραφά τους (Φ. 80000/οικ. 42724/1641/25-10-2016 και Ε33/1587/3-11-2016) ζητούν από τα υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τον ΟΑΕΕ αλλά και τον ΟΓΑ να ενεργοποιήσουν την διαδικασία αναστολής καταβολής τρεχουσών εισφορών για έξι (6) μήνες, αρχής γενομένης απ’ την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή (χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό πρόσθετων τελών ή άλλων προσαυξήσεων) και την κεφαλαιοποίηση μέχρι το τέλος του προηγούμενου της φυσικής καταστροφής μήνα εισφορών (μετά των προσθέτων τελών, τόκων και λοιπών επιβαρύνσεων) ούτως ώστε οι ανωτέρω εισφορές να εξοφλούνται σε 12 έως 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις μετά την λήξη της εξάμηνης αναστολής.

Παρ’ όλα αυτά, μέχρι σήμερα, δεν έχει εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με την οποία θα οριοθετηθούν οι πληγείσες περιοχές στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 10 του Ν. 2576/1998.

Με βάση τα παραπάνω, η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να εκδώσουν την ανωτέρω ΚΥΑ ώστε να ενεργοποιηθούν οι προβλεπόμενες νομοθετικές διατάξεις και ταυτόχρονα επισημαίνει ότι οι τοπικές υπηρεσίες ΙΚΑ, ΟΑΕΕ καθώς και οι κατά τόπους ανταποκριτές του ΟΓΑ που υπηρετούν στο Δήμο, πρέπει να ενημερωθούν άμεσα σχετικά με τις παραπάνω εξελίξεις, ούτως ώστε να είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την υποδοχή των αιτήσεων και την ένταξη των αποδεδειγμένα πληγεισών επιχειρήσεων, εργοδοτών ή ασφαλισμένων και αγροτών που η επαγγελματική τους εγκατάσταση ή δραστηριότητα έχει αποδεδειγμένα υποστεί ζημίες από την πρόσφατη θεομηνία.