Σύσκεψη για το νέο μνημείο του Κήπου των Ηρώων και τη μεταφορά της ΛΣΤ’ Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων

Με την προϊσταμένη της ΛΣΤ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Ολ. Βικάτου, τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας – Πελοπ/σου και Νοτίου Ιονίου Γ. Παπανδρέουκαθώς και τους εκπροσώπους της Αδελφότητας των απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένωνκ.κ. Ιωαν. Μακρή και Θ. Μυλωνά συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος.

Την σύσκεψη που ακολούθησε, απασχόλησαν ζητήματα που αφορούν νέα ευρήματα εντός του Κήπου των Ηρώων, καθώς και η μεταφορά των γραφείων της ΛΣΤ Εφορείας  Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων που εδρεύει στο Μεσολόγγι.

Κατά το πρώτο θέμα συζήτησης, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου ενημερώθηκε σχετικά με την πορεία της ανασκαφικής έρευνας που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο παραπάνω σημείο, η οποία έχει φέρει στο φως ένα νέο μνημείο του οποίου τα χαρακτηριστικά καθώς και η διαθέσιμη βιβλιογραφία παραπέμπουν στην κεντρική κρήνη υδροδότησης της πόλης κατά τη διάρκεια των πολιορκιών. Όπως τονίσθηκε, μετά την ολοκλήρωση της επιστημονικής έρευνας, στόχος είναι η προστασία, ανάδειξη και προβολή του.

Στο επόμενο θέμα της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου ενημέρωσε την κυρία Βικάτου σχετικά με τις διαδικασίες παραχώρησης για την κάλυψη αναγκών της υπηρεσίας, του κτηρίου που σήμερα στεγάζει το γραφείο του καθώς και υπηρεσίες του δήμου (στην οδό Ι.Ι. Μάγερ 20).

Όπως είπε, η υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί παραχώρησης του κτηρίου, θα είναι δυνατή αμέσως μόλις οριστικοποιηθεί η μεταστέγαση των υπηρεσιών, κάτι που αναμένεται σύντομα.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Δημ. Μπουσμπουρέλης καθώς και ο Γ. Γραμματέας του Δήμου Ν. Σολδάτος, ενώ μετά την ολοκλήρωσή της ακολούθησε επίσκεψη στο χώρο του Κήπου των Ηρώων όπου βρέθηκε η κρήνη.