Τα σημεία σύγκλισης με την UEFA

225117

Όπως προανήγγειλε ο Σταύρος Κοντονής, η συμφωνία με τις διεθνείς ομοσπονδίες είναι προ των πυλών. Διαβάστε τα σημεία όπου έγιναν αμοιβαίες παραχωρήσεις από UEFA-Πολιτεία για να αποφευχθεί το grexit.

Όπως έγινε γνωστό από το απόγευμα, μετά τη δήλωση του Σταύρου Κοντονή, UEFA και Υφυπουργείο Αθλητισμού τα βρήκαν σε όλα, σε ό, τι έχει να κάνει με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο από αύριο θα τεθεί προς ψήφιση στη βουλή.
Τα σημεία σύγκλισης είναι τα εξής:

-Αποσύρεται ουσιαστικά το εδάφιο του άρθρου 1, περί αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από ευρωπαϊκούς αγώνες, με απόφαση του υπουργού. Κατ΄επέκταση, αποσύρονται και τα πρόστιμα που αντιστοιχούσαν στη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων σε ευρωπαϊκούς αγώνες.

– Σε ό, τι αφορά το άρθρο 5, η ΟΥΕΦΑ αποδέχεται τη συμμετοχή τακτικών δικαστών. Όπως γίνεται γνωστό, θα συγκροτείται λίστα από τον προϊστάμενο του πρωτοδικείου και την εισαγγελία και η ΕΠΟ απλά θα τους ορίζει (από τη λίστα).

– Οσον αφορά στο άρθρο 15, ουσιαστικά δεν έχουν γίνει αλλαγές. Οι δυο πλευρές, όμως, συμφώνησαν να αναφερθεί ρητά στην παράγραφο 2 ότι η ΕΠΟ θα παίρνει τις αποφάσεις για τις εσωτερικές της υποθέσεις (και μόνο) αυτόνομα και χωρίς παρέμβαση τρίτων.

sport-fm.gr