Τελευταίες παραστάσεις για το « Αγαπητέ Θεέ…» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου

7e31612f-1441-4345-8618-c8f51b0275ac

 

Ολοκληρώνονται την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου  οι παραστάσεις στην Χειμερινή Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου για το  « Αγαπητέ Θεέ…» του Ερίκ Εμανουέλ Σμιτ σε σκηνοθεσία του  Νίκου Καραγέωργου.

 

Το έργο που αγγίζει με ευαισθησία όλα τα σημαντικά θέματα… ζωή, θάνατος, Θεός… και περνάει μηνύματα Ανθρωπισμού, Αισιοδοξίας, Ελπίδας έχοντας διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία παραστάσεων από τις 22 Ιανουαρίου 2016 ολοκληρώνει των κύκλο του με τρείς τελευταίες παραστάσεις, την Παρασκευή 26, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

 

Το « Αγαπητέ Θεέ…»  αφυπνίζει συνειδήσεις δίνοντας πολύτιμα κοινωνικά μηνύματα έντονα συναισθήματα και σπουδαίες ερμηνείες.

Αξίζει πραγματικά να παρακολουθήσετε μια από τις τελευταίες παραστάσεις αφού πρόκειται για ένα έργο που κατορθώνει μέσα από το χιούμορ την απλότητα και τη καθαρότητα των σκέψεων και των συναισθημάτων να προσεγγίζει λυτρωτικά το θεατή.

 

Τελευταίες παραστάσεις:

 

Παρασκευή 26, Σάββατο 27 ,ώρα 9.μ.μ. και

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 6 μ.μ.

 

Επίσης μετά το τέλος των παραστάσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις σημαντικές διαλέξεις με ειδικούς,  διαφόρων επιστημονικών κλάδων, οι οποίες πραγματοποιούνται με αφορμή το έργο  « Αγαπητέ Θεέ…»  .

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ

 

Φεβρουάριος – 2016

 

Παρασκευή, 26.2.  :

«Η δύναμη του μικρού»

Ομιλητής: Νικόλας  Δορμπαράκης, ψυχίατρος

 

Σάββατο, 27.2.   :

« Ζώντας με τον καρκίνο»

Ομιλητής: Γιώργος  Κλούβας, παθολόγος- ογκολόγος

———————————————-

 

Οι διαλέξεις ξεκινούν  μετά το τέλος της    παράστασης στην αίθουσα του θεάτρου στις 22.30 μ.μ.και η  είσοδός τους θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Λίγα λόγια για το έργο:

 

Το «Αγαπητέ θεέ…» αποτελεί μια νουβέλα που έχει αναπτυχθεί σε μορφή επιστολών με παραλήπτη το Θεό, τις οποίες γράφει ένα δεκάχρονο αγόρι, ο Όσκαρ, μέσα στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται καθώς πάσχει από λευχαιμία. Εκφράζει τις σκέψεις του, τους προβληματισμούς του, τα παράπονά του, αλλά ταυτόχρονα και τα όνειρά του και τις ευχές του.

 

Ο μόνος άνθρωπος στο νοσοκομείο που του μιλά με ειλικρίνεια είναι η κυρία Ροζ, η οποία είναι πάντα δίπλα του και είναι αυτή που τον παρακινεί να γράψει στο Θεό και να αρχίσει να πιστεύει σε αυτόν. Ανοίγει την καρδιά του και εκφράζεται ελεύθερα, γράφοντας τις ανησυχίες του και τις αγωνίες του, ζητώντας του να του δώσει μια ελπίδα φωτός. Η κυρία Ροζ τον βοηθά να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες και είναι πάντα δίπλα του, όταν χρειάζεται κάποια συναισθηματική στήριξη: «Είναι θέμα προπόνησης, μου είπε η θεία Ροζ. … Πάντα πρέπει να ελπίζεις»

 

Στο “Αγαπητέ Θεέ…” ο Eric Emmanuel -Schmitt αναφέρεται σε σημαντικές αξίες της ζωής. Με απλή γραφή, ο συγγραφέας καταφέρνει να εκφράσει τους προβληματισμούς, τα όνειρα και τα γενικότερα συναισθήματα του δεκάχρονου αγοριού, που πάσχει από λευχαιμία. Η άνετη ροή του κειμένου, η παραστατική γραφή, η αγνότητα της παιδικής σκέψης αλλά και η έμφαση στις σχέσεις του Όσκαρ με τους συνανθρώπους του, οι οποίες θα αποτελέσουν κομβικό σημείο στη διαχείριση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο ίδιος, δίνουν πρωτοτυπία στο έργο αυτό.

 

Αρθρογράφος: Ελισάβετ Σπαντιδάκη

 

Συντελεστές:

 

Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης

Διασκευή : Νίκος Καραγέωργος – Θέμις Μαρσέλλου

Σκηνοθεσία : Νίκος Καραγέωργος

Σκηνικό / Κοστούμια: Θανάσης Βαλαώρας

Φωτισμοί : Δημήτρης Παπαδάκης

Μουσική Επιμέλεια: Θέμις Μαρσέλλου

Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαρίνα Καραφά – Δήμητρα Κώνστα

Βοηθός σκηνογράφου : Βάγια Κωνσταντή

 

Παίζουν:

 

Όσκαρ: Δημοσθένης Γαζής

θεία Ροζ: Λένα Ντζούρβα

Αινστάϊν : Γιάννης Παπαδημητρίου

Πέγκυ Μπλου: Μαριέτα Μπελεβώνη

Κινέζα: Βάγια Καμμένου

Μητέρα: Μαρίνα Καραφά

Παραστάσεις:

Παρασκευή και Σάββατο στις 9.00 το βράδυ
Κυριακή στις 6.00  το απόγευμα

Αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου

 

Τιμές εισιτηρίων:

Παρασκευή: 10 € Γενική είσοδος
Σάββατο και Κυριακή:12 € κανονικό και 7 € φοιτητικό-μαθητικό-ανέργων( με επίδειξη της κάρτας και ταυτότητας)

Τηλ. Κρατήσεων : 26410- 21158 από τις 9 π.μ – 13 μ.μ.

 

Προπώληση εισιτηρίων στο Ταμείο του θεάτρου:

Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, από τις
11.π.μ. – 13.μ.μ & 19.μ.μ. – 21.μ.μ.

και  Κυριακή από τις
11.π.μ. – 13.μ. & 16.30 μ.μ. – 18.00 μ.μ.

Τηλ.Ταμείου: 26410 – 56135