Τι φρούτα τρώμε αυτή την εποχή

1

Γνωρίζουμε όλοι μας πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν φρούτα στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.
Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν ξέρει ποιο είναι το καλύτερο φρούτο για αυτό και η συμβουλή πάντα είναι να να καταναλώνουμε ποικιλία! Επίσης πολύ σημαντικό είναι να προτιμούμε φρούτα εποχής για να είναι όσον το δυνατό πιο φρέσκα, νόστιμα και αγνά! Ποια είναι λοιπόν τα φρούτα της εποχής;

Ξεκινάνε τώρα και μπορούμε να τα απολαύσουμε άφοβα βερίκοκα, ροδάκινα, κεράσια, μούσμουλα, φράουλες και πεπόνι! Είναι όλα τους πολύ πλούσιες πηγές φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών βιταμινών. Επίσης, μπορούμε να συνεχίσουμε να προτιμούμε για λίγο ακόμα αβοκάντο και πορτοκάλια!

Είναι μεγάλη λοιπόν η ποικιλία και δεν έχουμε δικαιολογία στο να μην τρώμε φρούτα! Μπορούν να γίνουν ένα σνακ ενδιάμεσα στα γεύματα μικρών και μεγάλων, ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα με το σωστό γιαούρτι ή ακόμα και σε ποικιλία ένα παγωμένο smoothie!

Μια μικρή σημείωση, καλό θα ήταν να μην καταναλώνουμε πάνω από δύο μερίδες φρούτου μαζί. Η απότομη αύξηση στα επίπεδα γλυκόζης από τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων, και η πτώση αυτών θα μας κάνει να πεινάσουμε πολύ σύντομα!

neadiatrofis.gr