Τουλάχιστον 400 νέοι φοιτητές μέχρι σήμερα στο Αγρίνιο

Τουλάχιστον 400 νέοι φοιτητές μέχρι σήμερα στο Αγρίνιο

Ικανοποιητική είναι μέχρι στιγμής η εγγραφή των νεοεισαχθέντων φοιτητών στα τρία πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου που ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Για πρώτη φορά φέτος οι εγγραφές γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο. Συνεπώς, η εικόνα για τον αριθμό των νεοεισαχθέντων φοιτητών, ούτε στο Αγρίνιο, ούτε και στην Πάτρα δεν είναι σαφής, αφού πάντα προκύπτει μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών έλεγχου, καταμέτρησης και επαλήθευσης, αφού πριν έχει ολοκληρωθεί πλήρως η διαδικασία των εγγραφών, η οποία πήρε παράταση από το Υπουργείο Παιδείας μέχρι και τις 28/9. Ωστόσο, και τα τρία τμήματα του Αγρινίου έχουν θετικές ενδείξεις.

Η παραλαβή φακέλων για τους φοιτητές που έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής μόλις ξεκίνησε, κάτι που επίσης δεν δίνει την απαραίτητη γνώση και εικόνα στους αρμόδιους του πανεπιστημίου, ώστε να γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των μέχρι τώρα εγγεγραμμένων φοιτητών.

Παρά ταύτα, στο τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον εκατόν δέκα άτομα. Στο τμήμα Διοίκησης Αγροτικών Προϊόντων έχουν εγγραφεί τουλάχιστον εκατόν εβδομήντα τέσσερα άτομα, ενώ στο τμήμα Περιβάλλοντος οι εγγραφές ξεπερνούν τις εκατό είκοσι.

Σημαντικός παράγοντας, όπως προαναφέραμε, είναι ότι το υπουργείο έδωσε παράταση μέχρι και τις 28/9 για τις εγγραφές, κάτι που σημαίνει πως πολλά άτομα εγγράφονται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, ώστε μετά την διαδικασία αυτή να εγκατασταθούν και στην πόλη αναμένοντας να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Ο ακριβής αριθμός των εισακτέων θα είναι γνωστός τον Οκτώβριο, αλλά οι τριακόσιοι ογδόντα νέοι φοιτητές που έχουν μέχρι στιγμής εγγραφεί έρχονται να προστεθούν στους περίπου δύο χιλιάδες συνεπείς και ενεργούς φοιτητές που υπάρχουν και στα τρία τμήματα του Αγρινίου, παρ ότι ο αριθμός των φοιτητών που είναι καταγεγραμμένοι στις λίστες των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου είναι πολλαπλάσιος.

Κων/νος Χονδρός ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ<<ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ>>