Το πρώτο λεωφορείο χωρίς οδηγό στους δρόμους των Τρικάλων

Το πρώτο, παγκοσμίως, λεωφορείο χωρίς οδηγό σε αστικό ιστό, ξεκίνησε σήμερα τα δρομολόγια του στα Τρίκαλα. Πρόκειται για το λευκοπράσινο όχημα της εταιρείας Robosoft το οποίο βγήκε το μεσημέρι της Τετάρτης από το γκαράζ της e-trikala ΑΕ, άφησε αριστερά του τον Ληθαίο και κατευθύνθηκε προς την πρώτη ασφαλτοστρωμένη οδό των Τρικάλων.

Για τρεις ώρες, το λεωφορείο έκανε τη γεωγραφική του καταγραφή – «μπαίνοντας» στον χάρτη των GPS, των γεωγραφικών πληροφοριακών συστημάτων.

Οι τρικαλινοί, υποδέχθηκαν με χαρά την πρώτη αυτή, δοκιμαστική κυκλοφορία, δοκιμαστική που δεν έμεινε αυστηρά εντός των ορίων της προδιαγεγραμμένης διαδρομής.

Από αύριο Πέμπτη 2 Ιουλίου όμως, μέχρι και το Σάββατο 4 Ιουλίου, θα πρέπει όλοι οι οδηγοί να συνδράμουν αυτή την προσπάθεια, με το να μη σταθμεύουν τα οχήματά τους στη συγκεκριμένη διαδρομή, προκειμένου το λεωφορείο να μπορεί να καταγράφει τα φυσικά και άλλα εμπόδια τις επόμενες μέρες.

Στο εγχείρημα συνδυάζονται η ηλεκτροκίνηση, η τεχνολογική πρόοδος και η βιώσιμη κινητικότητα, σε μια πόλη που «σκέφτεται» έξυπνα για τους πολίτες της.

skai.gr