Τσίπρας στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής: Χρειάζεται ψυχραιμία, προσοχή και προσπάθεια από όλες τις πλευρές (εικόνες)

Στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής βρέθηκε πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να ενημερωθεί για την επιχείρηση κατάσβεσης των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν από το πρωί σε Λακωνία και Αττική.

Εξερχόμενος ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές και συμπλήρωσε: «Δίνεται μια πολύ σοβαρή μάχη για να τεθούν σε έλεγχο οι φωτιές. Ζήτησα να συνδράμει και ο στρατός στη μάχη με τις φλόγες στον Καρέα με δύο σινούκ. Επιχειρούν πάνω από 70 οχήματα. Απογειώθηκαν από τη Θεσσαλονίκη άλλα δύο καναντέρ και από την Ελευσίνα δύο σινούκ. Ολες οι δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή. Σε Λακωνία και Αττική αλλά και σε 4 ακόμη σημεία στη χώρα. Χρειάζεται ψυχραιμία, χρειάζεται και η εθελοντική προσφορά εκεί που επιτρέπεται από την πυροσβεστική. Χρειάζεται προσπάθεια από όλες τις πλευρές. Ενημερώθηκα και για τους δύο πιλότους. Ειναι καλά στην υγεία τους. Επιχείρησαν αναγκαστική προσγείωση. Μεταφέρονται για πρώτες βοήθειες στο κοντινότερο νοσοκομείο. Θέλω να απευθυνθώ και στα ΜΜΕ χρειάζεται ψυχραιμία, έδωσα εντολή να γίνεται ενημέρωση από τον υπεύθυνο της πυροσβεστική ανά δύο ώρες. Εχει γίνει επίσημο αίτημα στον ευρωπαϊκό μηχανισμό για βοήθεια στη μάχη με τις φλόγες. Δεν έχουμε την εικόνα ότι υπάρχει άμεση ανάγκη συνδρομής. Χρειάζεται προσοχή και πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες. Θα υπάρξει νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή μου για να δούμε και το θέμα της πρόληψης γιατί με αυτά τα καιρικά φαινόμενα υπάρχει φόβος για νέες πυρκαγιές ή εμπρησμούς».

Φωτογραφίες: Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εσωτερικών Διοίκησης Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στα μέτωπα των πυρκαγιών στη Νεάπολη και στον Καρέα, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.

iefimerida.gr