Τυνησία: Κατάρρευση ιστορικού τείχους, σκοτώνει τρεις και τραυματίζει δύο ανθρώπους

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο μετά την κατάρρευση τμήματος των ιστορικών τειχών γύρω από την πόλη Kairouan της Τυνησίας, αναφέρει το BBC.

Αξιωματούχοι λένε ότι ένα τμήμα του τείχους μήκους 30 μέτρων κοντά στην πύλη Floggers έχει καταρρεύσει. Άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν. Για το δυστύχημα έχει ξεκινήσει έρευνα.

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι το περιστατικό μπορεί να σχετίζεται με πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις. Ο Μοέζ Τρία, εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, είπε ότι είχε διαμορφωθεί μια περίμετρος για να εμποδίσει τους ανθρώπους να περπατήσουν κάτω από μέρος του τοίχου, το οποίο εξακολουθεί να κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Η πόλη Kairouan ιδρύθηκε το 670 μ.Χ. και είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις της Βόρειας Αφρικής. Ήταν η πρωτεύουσα του μουσουλμανικού κόσμου στη Βόρεια Αφρική για τέσσερις αιώνες, προτού η Τύνιδα επιλεγεί ως πολιτική πρωτεύουσα της Τυνησίας τον 12ο αιώνα.

Το Kairouan έγινε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO το 1988 και φιλοξενεί το Τζαμί των Τριών Θυρών , το παλαιότερο γνωστό τζαμί με σκαλιστή πρόσοψη. Η UNESCO περιγράφει το τζαμί ως «ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που λειτούργησε ως πρότυπο για πολλά άλλα τζαμιά».

Πηγή: Digi24.ro