Ψήφισμα του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου

emporikos-syllogos-agrinioy

 

Πάμε προς μια δεκαετία που η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε διαρκώς επιταχυνόμενη ύφεση.

Η παγκόσμια συστημική κρίση του καπιταλισμού αποκτά ιστορικά χαρακτηριστικά!!

Ήδη 7 χρόνια μετά την Lehman Brothers

                                                             Και

˃ μετά από έναν διαρκή σφαγιασμό ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

˃ μετά από έναν διαρκή αρμαγεδώνα περικοπών σε μισθούς και εργασιακά δικαιώματα.

˃ μετά από ένα πρωτόγνωρο  ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και όργιο ιδιωτικοποιήσεων.

˃ μετά από μια  λαίλαπα φορομπηξίας.

˃ μετά από μια έσχατη φτωχοποίηση και ανεργία του λαού.

˃ μετά από μια «βιομηχανική» παραγωγή τοπικών – για την ώρα –  ιμπεριαλιστικών πολέμων και τις εκατόμβες των θαλασσοπνιγμένων – δολοφονημένων – προσφύγων.

˃ μετά από την έξαλλη και ακατάσχετη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, του διεθνούς και ντόπιου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.

˃ μετά το ρήμαγμα της δημόσιας υγείας και της παιδείας.

˃ μετά την μεταναστευτική αιμορραγία της πατρίδας από το εργατικό, τεχνικό και επιστημονικό δυναμικό της.

˃ μετά από, από, από………………………..

σήμερα 12 Νοέμβρη 2015 βρισκόμαστε συμβολικά με 3ωρο κλείσιμο καταστημάτων αλληλέγγυοι στις συγκεντρώσεις των εργαζομένων στην 24ωρη πανελλαδική τους απεργία.

Αναμφισβήτητα το συμβολικό 3ωρο κλείσιμο των καταστημάτων μας δεν αποτελεί την επαρκή αντίδραση και αντίσταση στην βαρβαρότητα της μνημονιακής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, των συμμάχων του και των υποστηρικτών τους.

 

Η σημερινή κυβέρνηση ξεπερνώντας όλες τις προηγούμενες σε δουλικότητα και καλή διαγωγή απέναντι στις τρόικες, τους θεσμούς και τους διεθνείς τοκογλύφους, προσφέρθηκε να υλοποιήσει όλα όσα οι προκάτοχοί της δεν μπορούσανε.

Ανέλαβε να διαλύσει, να καταστρέψει και να ισοπεδώσει ότι είχε απομείνει όρθιο.

Αποτελεί επικίνδυνη αυταπάτη να πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να υπάρξει έστω και το παραμικρό θετικό για το λαό μέτρο από μια τέτοια κυβέρνηση ή ότι έστω μπορεί να φρενάρει την αφανιστική της πολιτική με διαλόγους και επιμέρους προτάσεις.

Αυτές τις κυβερνήσεις και αυτές τις πολιτικές ή τις ανατρέπεις ή σε αφανίζουν.

Στο χώρο των εμπόρων -όπως και σε άλλους χώρους εργαζομένων – στην κορυφή του συνδικαλιστικού κινήματος πλειοψηφούν οι συμβιβασμένοι κυβερνητικοί συνδικαλιστές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου θα συνεχίσει να δίνει τον διπλό αγώνα, τόσο για να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα των εμπόρων όσο και για το δυνάμωμα της κοινής δράσης με τους εργαζόμενους.

Αυτός ο δρόμος είναι ο μόνος που μπορεί να οδηγήσει στην ανατροπή των άθλιων πολιτικών και των κυβερνήσεων που τις υλοποιούν.