«Όργια» Ρονάλντο και τριάρα τίτλου για την Ρεάλ Μαδρίτης!

233352

Ποιες απουσίες και ποιοι προβληματισμοί! Η Ρεάλ μετέτρεψε σε θρίαμβο το ντέρμπι της Μαδρίτης στο «Βιθέντε Καλντερόν» κόντρα στην Ατλέτικο (3-0), με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνει χατ-τρικ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε πολλές απουσίες, αγωνιστικά προβλημάτιζε και έπαιζε μέσα στην έδρα της Ατλέτικο Μαδρίτης που πάντα ξέρει να της βάζει δύσκολα…

Φάνηκε, όμως, ότι όλα αυτά αποτελούσαν απλές δικαιολογίες, καθώς η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν έκανε ό,τι ήθελε στο «Βιθέντε Καλντερόν», παρουσιάστηκε πολύ πιο διαβασμένη από τον Ντιέγκο Σιμεόνε και μετέτρεψε σε πάρτι το ντέρμπι της Μαδρίτης και μάλιστα μέσα στην έδρα της «μισητής» αντιπάλου, επικρατώντας 3-0.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που μπορεί να μην έπιασε εξαιρετική απόδοση, αλλά ήταν πάντα στο σημείο που έπρεπε, στάθηκε και τυχερός στη φάση του πρώτου γκολ και πέτυχε χατ-τρικ, σπάζοντας ακόμα ένα ρεκόρ. Ο Πορτογάλος ουσιαστικά «έκλεψε» τη δόξα από τον «μαγικό» Ίσκο, που έκανε τα πάντα στο χώρο της μεσαίας γραμμής και αποτέλεσε τη βάση πάνω στην οποία η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε σε αυτή την εμφατική της επικράτηση.

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο μόνο μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο και αυτή ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης, που με τα δεδομένα κενά στη σύνθεσή της (Κασεμίρο, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μοράτα, Κρόος) παρουσιάστηκε πολύ πιο διαβασμένη και πιο… έξυπνη στο παιχνίδι της.

Με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο, που πράγματι η Ατλέτικο πίεσε και προσπάθησε να απειλήσει κυρίως με στημένες φάσεις, η Ρεάλ έλεγξε απόλυτα το ρυθμό του ματς, κράτησε την μπάλα και μπορεί να μην απειλούσε σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά έδειχνε ότι μπορεί πιο εύκολα να πετύχει εκείνη γκολ από την Ατλέτικο.

Μάλιστα, στο 12′ έχασε τρομερή ευκαιρία για να πάρει από πολύ νωρίς το προβάδισμα, όταν ο Μαρσέλο με σέντρα έστειλε την μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά ο Όμπλακ με απίστευτη αντίληψη έπεσε στη γωνιά του και κατάφερε να αποκρούσει, κρατώντας το μηδέν.

Μπορεί η Ρεάλ Μαδρίτης να έστειλε την… προειδοποιητική βολή, αλλά η Ατλέτικο δεν έλαβε το μήνυμα και αφού παραχώρησε ένα… φτηνό φάουλ έξω από την περιοχή της, τιμωρήθηκε στο 23′. Ο Κριστιάνο ανέλαβε την εκτέλεση και αφού η μπάλα χτύπησε στο τείχος, άλλαξε πορεία, μην αφήνοντας ελπίδα στον Όμπλακ, με τον Πορτογάλο να χρίζεται τυπικά σκόρερ για το 0-1.

Στη συνέχεια του α’ ημιχρόνου ενώ όλοι περίμεναν την αντίδραση των «ροχιμπλάνκος», αυτή δεν ήρθε, με τη Ρεάλ να ελέγχει απόλυτα τη ροή του ματς και να είναι απειλητική, όταν αποφάσιζε να επιτεθεί.

Το β’ ημίχρονο αποτέλεσε «καρμπόν» του α’ μέρους, καθώς η Ατλέτικο στο πρώτο 10λεπτο έδειξε να μπαίνει παθιασμένη, δημιούργησε και μία ευκαιρία (49′) με ένα φαλτσαριστό σουτ του Καράσκο, αλλά μέχρι εκεί…

Η Ρεάλ Μαδρίτης «έσβησε» το ματς και όχι μόνο αυτό, αλλά κατάφερε να σκοράρει άλλες δύο φορές, δημιουργώντας συνθήκες θριάμβου στο μεγάλο ντέρμπι. Στο 69′ ο Σάβιτς έχασε τη μονομαχία με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ανέτρεψε τον Πορτογάλο στην περιοχή και με εύστοχη εκτέλεση έκανε το 2-0.

Το… πάρτι της Ρεάλ Μαδρίτης, όμως, είχε και συνέχεια, όταν ο εξαιρετικός Ίσκο, με υπέροχη μπαλιά βρήκε τον Μπέιλ που έφερε μπροστά του την μπάλα με το στήθος και με πάσα «πάρε-βάλε» στον Κριστιάνο, οι «μερένχες» διαμόρφωσαν το 3-0 χάρη στο χατ-τρικ του Πορτογάλου σούπερ-σταρ.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Γοδίν, Σάβιτς, Χουανφράν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι (61′ Κορέα), Κόκε, Καράσκο, Σαούλ, Γκριζμάν, Τόρες (61′ Γκαμεϊρό)

Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Νάτσο, Βαράν, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Μόντριτς, Κόβατσιτς, Ίσκο (79′ Μπενζεμά), Λούκας Βάσκεθ (86′ Ασένσιο), Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο (83′ Χάμες Ροντρίγκες).

sport-fm.gr