1.000+ έργα του Βαν Γκογκ στο σπίτι μας (Photos)

Εν μέσω της νέας έξαρσης κορωνοϊού, μια ομάδα ολλανδικών μουσείων φέρνει στο «έγκλειστο» κοινό σε όλο τον κόσμο τα έργα φημισμένων ζωγράφων. Προτεραιότητα δόθηκε στον Βίνσεντ βαν Γκογκ, έναν από τους πλέον αναγνωρίσιμους ζωγράφους παγκοσμίως με το πρότζεκτ «Van Gogh Worldwide» που παρουσιάζει μια ψηφιακή συλλογή 1.000 και πλέον αριστουργημάτων του καλλιτέχνη.

Η δημιουργία της ψηφιακής συλλογής είχε ξεκινήσει πριν πολλά χρόνια από το Van Gogh Museum στο Άμστερνταμ και σήμερα σχεδόν τα μισά από τα μετα-ιμπρεσιονιστικά έργα του Βαν Γκογκ είναι προσβάσιμα από την ασφάλεια του σπιτιού μας, με σχολιασμό από ειδικούς.    Οι πατατοφάγοι, 1885   Η λεωφόρος με τις λεύκες το φθινόπωρο, 1884

Ο Βαν Γκογκ έζησε από το 1853 ως το 1890, αλλά η μεγάλη πλειονότητα των διάσημων έργων του ολοκληρώθηκε τα τελευταία δύο χρόνια της ζωής του. Στην ψηφιακή συλλογή παρουσιάζονται πολλές από τις 860 ελαιογραφίες του. Ο Βαν Γκογκ ήταν ήταν επίσης ευρηματικός σκιτσογράφος και πολλά από τα σκίτσα του είναι διαθέσιμα.

Οι πληροφορίες στο «Van Gogh Worldwide» επιτρέπουν μία εις βάθος ματιά στον δημιουργό και τα έργα του, με πληροφορίες για τα μουσεία στα οποία στεγάζονται με λεπτομέρειες αποκατάστασης.   «Ιπτάμενη Αλεπού», 1884   Κεφαλή σκελετού με αναμμένο τσιγάρο, 1886

Προς το παρόν, η ψηφιακή συλλογή περιλαμβάνει τα έργα που υπάρχουν στα μουσεία της Ολλανδίας: Van Gogh Museum, Kröller-Müller Museum, Rijksmuseum, Netherlands Institute for Art History και Museum Boijmans Van Beuningen.

Μελλοντικός στόχος του εγχειρήματος είναι να συμπεριληφθούν στη βάση δεδομένων και πολλά άλλα έργα του Βαν Γκογκ που βρίσκονται σε μουσεία σκορπισμένα σε όλον τον πλανήτη.


Πηγή: lifo.gr
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr