Το 100% της Intrasoft Ιnternational πούλησε ο Σωκράτης Κόκκαλης σε Δανέζικη εταιρεία

Το 100% της Intrasoft Ιnternational πούλησε ο Σωκράτης Κόκκαλης στη δανέζικη εταιρεία Net Company. Η Intrasof, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής software στην Ελλάδα στη πουλήθηκε έναντι 235 εκατ. μετά από διαπραγματεύσεις μηνών ανάμεσα στην οικογένεια Κόκκαλη και στους Δανούς.

Να σημειωθεί ότι υπήρχε ήδη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών στη Δανία, όπου είχαν αναλάβει από κοινού έργα του Δημοσίου.

Σύμφωνα με το imerisia.gr όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Intrasof, η Net Company, με έδρα τη Δανία, είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης, με χρηματιστηριακή αξία 5 δισ. ευρώ και ετήσιο κύκλο εργασιών 388 εκατ. ευρώ.

H NetCompany έχει ήδη έντονη παρουσία στη Βόρεια Ευρώπη και επιθυμεί να διεισδύσει στις αγορές της Νότιας Ευρώπης με στόχο να εκτοπίσει την αμερικανική Accenture. Περιλαμβάνει 18 εταιρείες με προσωπικό 3.000 ατόμων και γραφεία σε Βρετανία, Νορβηγία, Ολλανδία και Πολωνία.

Η Intrasoft International, με έδρα το Λουξεμβούργο, ιδρύθηκε το 1996 και έχει παρουσία σε 13 χώρες, ενώ οι δραστηριότητές της εκτείνονται σε πάνω από 70. Απασχολεί συνολικά πάνω από 2.200 στελέχη.

Έχει υλοποιήσει τεράστια έργα ψηφιακής μετάβασης στην Ελλάδα όπως αυτό στον Ε.Φ.Κ.Α. και τον Δ.Ε.Δ.Η.Ε., αλλά και στο εξωτερικό. Τα πληροφοριακά συστήματα της Intrasoft για την κοινωνική ασφάλιση και τη φορολογία, μάλιστα, θεωρούνται εκ των κορυφαίων, εξού και η ψήφος εμπιστοσύνης από τις κυβερνήσεις άλλων κρατών.

Έχουν αναπτύξει και προσφέρουν ακόμη πληροφοριακά συστήματα για τον τραπεζικό τομέα συμβάλλοντας και στον εκεί ψηφιακό μετασχηματισμό. Στα 25 χρόνια δραστηριοποίησής της η Intrasoft παρείχε ακόμη ολοκληρωμένες λύσεις τεχνολογίας και πληροφορικής στην Ε.Ε., Τηλεπικοινωνιακούς Οργανισμούς, μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

imerisia.gr