10ο Open «Ποδηλατικοί Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας»

Είναι μια εμπειρία, που μόνο πρόκληση μπορεί να είναι: μια ξεχωριστή ποδηλατική διαδρομή, μέσα σε περιβαλλοντικές συνθήκες, που μόνο η ορεινή Ναυπακτία μπορεί απλόχερα να χαρίσει. Ο λόγος για τον αγώνα Open «Ποδηλατικοί Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας», που οργανώνει η  Περιβαλλοντική Οργάνωση «Πράσινο+Μπλε», μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Ναυπακτίας και με την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Η διοργάνωση, που υλοποιείται με επιτυχία από το 2010, έχει αναδείξει την περιοχή μέσω του αθλήματος της ποδηλασίας σε έναν προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου, προβάλλοντας τη μοναδικότητα και ομορφιά της περιοχής σε αθλητές και φίλους του αθλήματος από όλη τη χώρα.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ορεινή Ναυπακτία αποτελεί τον πλέον ιδανικό και φιλόξενο τόπο για τη διεξαγωγή σημαντικών αγώνων ορεινής ποδηλασίας. Κάθε χρόνο υλοποιούμε μία εξαιρετική διοργάνωση που προσελκύει το ενδιαφέρον των φίλων του αγωνίσματος, αλλά και καταξιωμένων αθλητών, τους οποίους προσκαλούμε και φέτος να ζήσουν από κοντά τη μοναδική εμπειρία. Με αίσθημα ευθύνης προς τους συμμετέχοντες, τους επισκέπτες και την τοπική κοινότητα, φροντίζουμε, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών, οι 10οι ‘Ποδηλατικοί Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας’ να αποτελέσουν ένα από τα πιο ασφαλή ποδηλατικά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού».

Πάνω από 150 ποδηλάτες αναμένεται να συμμετέχουν, εφαρμόζοντας το υγειονομικό πρωτόκολλο αγώνων, σε υπέροχα δασικά μονοπάτια, απολαμβάνοντας τη φύση αλλά και τη φιλοξενία των ανθρώπων της περιοχής. Ανάμεσά τους κορυφαίοι πρωταθλητές-τριες και αθλητές της Ελληνικής ποδηλασίας.

«Αποτελεί για εμάς προσπάθεια προβολής της Ναυπακτίας και ανάδειξης σε ιδανικό τόπο για εναλλακτικό ποδηλατικό τουρισμό. Επί δέκα συνεχή χρόνια με συνέπεια, αλλά πάνω απ’ όλα με σεβασμό στους επισκέπτες ποδηλάτες και συνοδούς, προσπαθούμε να προβάλουμε την αυθεντικότητα της περιοχής, να διευρύνουμε την τουριστική περίοδο και φυσικά να τονώσουμε οικονομικά την τοπική αγορά», τονίζει ο εμπνευστής και υπεύθυνος διοργάνωσης της περιβαλλοντικής οργάνωσης Πράσινο+ Μπλε, Τάσος Ξύδης.

Συμμετέχουν ενεργά το Κέντρο Υγείας Άνω Χώρας, το Δασαρχείο, η Τροχαία και η Πυροσβεστική Ναυπάκτου, η ομάδα διάσωσης Μεσολογγίου Ε.Ο.Ε.Δ., καθώς και η τοπική κοινότητα και ο πολιτιστικός σύλλογος Άνω Χώρας και αρκετοί εθελοντές.

Η Ορεινή Ναυπακτία είναι από τους ομορφότερους τόπους της Ελλάδας, κατάλληλος και για χειμερινές αλλά και για καλοκαιρινές αποδράσεις. Ένας τόπος με παράδοση, φιλόξενος, με άπλετη φυσική ομορφιά, που αξίζει να επισκεφθείς και να γνωρίσεις, σε απόσταση 55 χιλιομέτρων από τη Ναύπακτο και 270 από την Αθήνα.

AgrinioTimes | Πηγή: Ε.Ρ.Τ.