«11 Σεπτεμβρίου: Μια ημέρα στην Αμερική» στο National Geographic

Μια επίκαιρη (πιο επίκαιρη δε γίνεται) σειρά ντοκιμαντέρ.

20 χρόνια συμπληρώνονται φέτος τόσο από την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους και το Πεντάγωνο, όσο και από την εισβολή των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, προκειμένου να ανατρέψουν τους Ταλιμπάν.

Με αφορμή τα παραπάνω γεγονότα που άλλαξαν τον κόσμο, το National Geographic θα προβάλλει τη βραβευμένη με Emmy σειρά ντοκιμαντέρ «11 Σεπτεμβρίου: Μια ημέρα στην Αμερική», από την ερχόμενη Κυριακή και για 4 συνεχόμενες ημέρες στις 21.50, μέσα από την Cosmote TV, τη Nova, το Vodafone TV και την Wind Vision.

«Βασισμένη σε περισσότερες από 951 ώρες έρευνας και συνεντεύξεις από 54 αυτόπτες μάρτυρες, η σειρά αποτελεί μια συναρπαστική και συναισθηματικά φορτισμένη επτάωρη αναδρομή στα γεγονότα εκείνης της μοιραίας ημέρας, που διαδραματίστηκε πριν από 20 χρόνια. Κάθε επεισόδιο φωτίζει τον ηρωισμό που αναδείχθηκε από τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, καθώς άνθρωποι που ρίσκαραν τη ζωή τους για να σώσουν συνανθρώπους τους σε κίνδυνο, ανακαλούν τις εμπειρίες τους και τις διηγούνται σε πρώτο πρόσωπο. Από όσους βρέθηκαν πρώτοι στο σημείο, μέχρι τους υπαλλήλους του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου και τους αυτόπτες μάρτυρες, όλοι μοιράζονται αυτό που βίωσαν, πολλοί από αυτούς για πρώτη φορά», αναφέρει σχετικά το διεθνές δίκτυο.

e-tetradio.gr