Με δύο καταστήματα στην αγορά του Αγρινίου, η αλυσίδα Μασούτης

Με δύο νέα καταστήματα ένα χονδρικής κι ένα λιανικής πώλησης θα επιχειρήσει να μπεί στην αγορά του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής η εταιρεία “Μασούτης” το 2017.

Μάλιστα η εταιρεία έχει ήδη ενοικιάσει μεγάλο χώρο στο Αγρίνιο (στην εθνική οδό Αγρινίου – Μεσολογγίου όπου στεγαζόταν αντιπροσωπεία αυτοκινήτων) προκειμένου εκεί να εγκαταστήσει το κατάστημα χονδρικής Cash & Carry.

Με 260 καταστήματα, 241 σούπερ μάρκετ και 19 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry, καλύπτει γεωγραφικά όλες τις περιφέρειες της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Ήπειρου, την Εύβοια και τα νησιά Λήμνο και Λέσβο. Απασχολεί περισσότερους από 6.500 εργαζόμενους. Η εταιρεία είναι αμιγώς ελληνική, έχει οικογενειακό χαρακτήρα και εφαρμόζει πρότυπη στρατηγική ανάπτυξης που χαρακτηρίζεται από σταθερά και μεθοδικά βήματα εξέλιξης, πάντα με επίκεντρο το ανθρώπινο δυναμικό και το συμφέρον του καταναλωτή. Τον Οκτώβριο του 2011 η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. εγκαινίασε το μεγάλο και υπερσύγχρονο Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής (Logistics Center). Πρόκειται για ένα Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής πολλαπλών προδιαγραφών. Βρίσκεται στο Καβαλάρι Θεσσσαλονίκης (19ο χλμ. Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Καβάλας), ένα σημείο-κλειδί για την κάλυψη των αναγκών του δικτύου, τη διαθεσιμότητα του εργατικού δυναμικού και τη διευκόλυνση των προμηθευτών. Το κόστος της επένδυσης είναι 50 εκατ. ευρώ και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα. Οι εγκαταστάσεις του καλύπτουν συνολικά μια έκταση περίπου 60.000 τ.μ., σε οικόπεδο έκτασης 145 στρεμμάτων. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα Κέντρα Αποθήκευσης και Διανομής στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, και αποτελεί επανάσταση στον χώρο του λιανεμπορίου για πολλούς λόγους.

success story

  • Το 1976 ο ιδρυτής της, Διαμαντής Μασούτης, δημιούργησε το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας, στην οδό Κ. Κρυστάλλη, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.
  • Το 1978 γίνεται η εξαγορά του πρώην σούπερ μάρκετ Μέγας Αλέξανδρος στην οδό Ολυμπιάδος και δημιουργείται το τρίτο κατάστημα.
  • Τον Οκτώβριο του 1983 προστέθηκε στην εταιρεία ένα νέο κατάστημα στην περιοχή του Πανοράματος, Ιωαννίδου 2.
  • Τον Ιούνιο του 1985 στο δίκτυο προστίθενται επιπλέον τρία νέα καταστήματα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.
  • Το 1986 άνοιξε το πρώτο κατάστημα στην κατη-γορία των Grand (πολύ μεγάλων) καταστημάτων της εταιρείας, το Grand Μασούτης στη Θέρμη.