12 Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών | Χαρ. Μπονάνος: «Τους οφείλουμε πολλά»

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Χαρ. Μπονάνου για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου. Η μέρα αυτή έχει σκοπό να θυμίσει σε όλους μας την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσηλευτών  που με υψηλό αίσθημα ευθύνης είναι καθημερινά κοντά στον κάθε ασθενή παρέχοντας φροντίδα, στήριξη και υψηλή υγειονομική περίθαλψη. 

 Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος δηλώνει για τη μέρα αυτή τα εξής: «Σήμερα τιμούμε τους Νοσηλευτές που συμβάλλουν με κάθε τρόπο τόσο στην πρόληψη και προαγωγή υγείας όσο και στην περίθαλψη και αποκατάσταση του ασθενή. Είναι αυτοί που έρχονται συνεχώς σε επαφή με τον ασθενή, φροντίζοντας, αξιολογώντας, ενημερώνοντας και στηρίζοντας τον άνθρωπο στις πιο δύσκολες στιγμές του.

Και φέτος αισθάνομαι ότι έχω χρέος να εκφράσω τις ευχαριστίες μας και την ευγνωμοσύνη μας για την στήριξη που παρέχουν στο δημόσιο σύστημα υγείας που συνεχίζει να δέχεται μεγάλη πίεση, διατηρώντας το σε υψηλό επίπεδο και για τη  δύναμη ψυχής και αγάπης προς το συνάνθρωπο που επιδεικνύουν καθημερινά. Τους οφείλουμε πολλά.»