1ο Γυμνάσιο Αγρινίου – Η Διευθύντρια Δ. Γεωργιάδη στον Antenna Star: «Φόβοι για συρροή κρουσμάτων» (Ηχητικό)

Κλειστό με απόφαση του Ε.Ο.Δ.Υ. και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνει, αρχής γενομένης από σήμερα, το 1ο Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου για τις επόμενες 14 ημέρες. 

Ιδιαίτερα ανήσυχη ήταν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μιλώντας στην εκπομπή «Με υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου στον Antenna Star 103.5 η Διευθύντρια του 1ου Γυμνάσιου Αγρινίου κ. Δέσποινα Γεωργιάδη λέγοντας ότι με απόφαση που στάλθηκε και επίσημα χθες βράδυ από τον Ε.Ο.Δ.Υ. και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το σχολείο από σήμερα, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου θα παραμείνει κλειστό για τις επόμενες 14 ημέρες.

Από την πλευρά της η Διεύθυνση του σχολείου έστειλε ανακοίνωση σε γονείς και μαθητές γνωστοποιώντας ότι από τη στιγμή που κλείνει το σχολείο ξεκινά τηλεκπαίδευση για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες. Μάλιστα στη συγκεκριμένη ανακοίνωση γίνεται αναφορά στις απουσίες δύο καθηγητών της κ. Τριανταφύλλου αλλά και του κ. Φαφούτη από τις 11 και μετά.

Στην ίδια επικοινωνία η κ. Γεωργιάδη μας αποκάλυψε ότι τις τελευταίες ημέρες τα πράγματα είχαν αρχίσει να ξεφεύγουν καθώς πολλά ήταν τα παιδιά που παρά το γεγονός ότι εμφάνιζαν διάφορα συμπτώματα εξακολουθούσαν να πηγαίνουν στο σχολείο αντί να προφυλάσσονται παραμένοντας στο σπίτι. Υπήρξαν μάλιστα και περιπτώσεις παιδιών τα οποία πήγαιναν κρυφά και έκαναν το τεστ.

Αναφορά έκανε και στους καθηγητές και συγκεκριμένα σε οκτώ συναδέλφους της οι οποίοι έκαναν μοριακό τεστ αλλά ως να βγουν τα αποτελέσματα (τα οποία ευτυχώς ήταν αρνητικά) δε μπορούσαν να βρίσκονται στο σχολείο με αποτέλεσμα να υπάρξει αναπροσαρμογή στο πρόγραμμα των μαθημάτων κάτι το οποίο επίσης δεν ήταν λύση αφού τα κενά ήταν πολλά.

Τέλος, μας είπε ότι γονείς και παιδιά θα κάνουν σήμερα τεστ, κατά πάσα πιθανότητα μοριακό οπότε τα αποτελέσματα αναμένονται σε 3-4 ημέρες.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη της κ. Γεωργιάδη στον Antenna Star 103.5: