1o Σύστημα Προσκόπων Αγρινίου: «Όραμα, διεκδίκηση… και η Π.Α.Π.Ε. στην πόλη μας» (Photos)

Στην Π.Α.Π.Ε. (Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση) της Ελευσίνας μας γεννήθηκε η ιδέα. Μαζέψαμε όλες τις δυνάμεις ώστε να παρουσιάσουμε έναν δυνατό φάκελο για να διεκδικήσουμε την Π.Α.Π.Ε. στην πόλη μας. Το όνειρο μας έγινε πραγματικότητα στην Π.Α.Π.Ε. του Βόλου το 2019 , όταν και επίσημα μας ανατέθηκε η διεξαγωγή της, στην πόλη μας , το Αγρίνιο. Ο κορωνοΐος μας όμως μας ανέτρεψε τα σχέδια και από το 2020 που ήταν να γίνει, κατέληξε το 2022.

Παρόλα αυτά , δεν μας πτόησε αυτή η εξέλιξη και συνεχίσαμε τα σχέδια μας για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Σε αυτή την προσπάθεια όμως δεν είμασταν  μόνοι μας.

Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο περιφερειάρχης μας Φαρμάκης Νεκτάριος μαζί με το Δήμο μας και το δήμαρχο μας Παπαναστασίου Γεώργιο , αμέσως ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για συνδιοργάνωση σε αυτό το μεγάλη  πανελλήνια συνάντηση των Ανιχνευτών μας στη πόλη μας .

Έτσι λοιπόν από την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022 μέχρι την 1η Μαΐου 2022 , 750 πρόσκοποι ανιχνευτές και βαθμοφόροι μαζεύτηκαν στο Αγρίνιο μας για να διαγωνιστούν στα δρώμενα της Π.Α.Π.Ε.
Ταινίες , σποτ , σκίτσο , φωτογραφία ,πεζό κείμενο, ποίημα , κόμικ , memes , χορός,  μουσική,  θέατρο,  βιωματικές ιστορίες, forum και φυσικά έρευνες  ήταν τα αντικείμενα τα οποία επεξεργάστηκαν και διαγωνίστηκαν  οι ανιχνευτές μας αυτές τις μέρες.

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε σε μια περιοχή απίστευτου φυσικού κάλλους,  στη λίμνη Τριχωνίδα στο κτήμα πιθάρι και με τη συνοδεία του μουσικού Αντώνη Ρήγα ο ενθουσιασμός εκτοξεύθηκε. Με την ευγενική χορηγία του Θανάση Σαραγκανίδα και τα πυροτεχνήματα του , δημιουργήθηκε μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Στην τελετή έναρξης μας τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Μαυρομμάτης Αθανάσιος ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καζαντζής Νικόλαος η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παπαγεωργίου Μαρία ο αντιδήμαρχος διοίκησης Ζώης Κωνσταντίνος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τσιχριτζής  Παναγιώτης και ο πρόεδρος φαρμακοποιών Παπαθανάσης Αθανάσιος και από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων ο Γενικός Έφορος Δημητρόπουλος Σταύρος και ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου Τάτσης Κωνσταντίνος.

Το prisma τη δεύτερη μέρα , με εκπρόσωπο από την Σχεδία τον Αλεφαντή Χρήστο , το πρότυπο ΓΕΛ Πάτρας με τον καθηγητή τους Αρλαπάνο Γιώργο και τους μαθητές του  ,την Έλενα Καβαθά , την Ισιδώρα Καραδημητρίου και την Παναγιώτα Σαχαρίδη με τον Χρήστο Πουρνάρα μας ξεναγήσαν στις μοναδικές τους ιστορίες και μάς έκαναν  να σκεφτούμε τη ζωή αλλιώς .

Την τρίτη μέρα επικεντρωθήκαμε στην Ειρήνη,  δημιουργώντας ένα βίντεο και σχηματίζοντας το σήμα της ειρήνης για να δείξουμε ότι οι πρόσκοποι παντού σε όλο το κόσμο είναι κατά της βίας και του πολέμου.

Αυτές τις μέρες δεν ξεχάσαμε και το κοινωνικό μας προφίλ ,κάνοντας αιμοδοσία και μαζεύοντας φιάλες αίμα για τους συνανθρώπους μας αλλά και για την Εθελοντική Ομάδα Αιμοδοσίας των Προσκόπων Αγρινίου όπως επίσης και δείγματα για μυελό των οστών σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας.

Στην τελετή λήξης  δόθηκε το μετάλλιο του “φίλου του προσκοπισμού ” στον δήμαρχο Παπαναστασίου Γεώργιο , δυστυχώς οι ανειλημμένες υποχρεώσεις του περιφερειάρχη  Φαρμάκη Νεκτάριου δε κατέστει  δυνατόν να παρευρεθεί στην εκδήλωση μας για μία ανάλογη τιμή.

Αναμνηστικά δόθηκαν στους Αντιδημάρχους  κα Παπαγεωργίου Μαρία και κο  Ζαρκαβέλη Χρήστο , από την περιφέρεια  την κα Βούλγαρη Αμαλία και τον πρόεδρο του επιμελητηρίου κο Τσιχριτζή Παναγιώτη που ήταν αρωγοί στην εκδήλωση  μας όπως επίσης και στην Ομάδα έρευνας και διάσωσης της Ιεράς πόλης Μεσολογγίου που όλες αυτές τις μέρες ήταν δίπλα μας όπου τους χρειαστήκαμε .

Επίσης  θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  για την πολύτιμη υποστήριξή τους  στο να γίνει το όραμα μας πραγματικότητα, την εταιρεία  Μπλε Κάδοι με την χορηγία τους. Επίσης, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, το Κ.Τ.Ε.Λ. Αιτωλοακαρνανίας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, την εταιρεία καφέ σοκολάτας και τσαγιού  Coffee Spirit, τα πυροτεχνήματα Σαραγκανίδας .

Ευχαριστούμε επίσης τον αντιδήμαρχο Καλαντζή Κώστα για την σημαντική υποστήριξη του .

Οι εντυπώσεις που αφήσαμε όλοι εμείς , στους φιλοξενούμενους μας  από όλη την Ελλάδα  ,ήταν τόσο θετικές που μας γέμισαν ικανοποίηση.

Σας ευχαριστούμε όλους !!

Πρόσκοποι Αγρινίου

Υ.Γ. Ευχαριστούμε τους συνεργάτες μας για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος:

Κτήμα πιθάρι, Πιθάρι catering, Γεωργίου catering, Εκτυπώσεις ΦΙΡΜΑ Τσούνη Βάσω, Αθανασίου τυπογραφείο, Αντίγραφο Τάκης Στέργιου, Ξενοδοχείο premier, Ξενοδοχείο Galaxias,Coffee Plus, Αναστασόπουλο Βασίλη για τα όμορφα αναμνηστικά του, Τουριστικό γραφείο Κυζιρίδου Σοφία.

Τα φαγητά που περίσσεψαν δόθηκαν στο κοινωνικό συσσίτιο για τις ανάγκες του.

Τέλος οι καταπληκτικές φωτογραφίες ανήκουν στον Άκη Μουσακιάν και τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό !!

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα .