20 και 21 Οκτωβρίου το «4ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου»

Για 4η συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου – Agrinio International Choir Festival δημιουργεί ροές πολιτισμού και συντελεί στην επισκεψιμότητα ανθρώπων από όλο τον κόσμο, κάνοντας την πόλη του Αγρινίου επίκεντρο της χορωδιακής μουσικής.

Με τη συμμετοχή της χορωδίας της Κύπρου και της χορωδία Jan Szyrocki του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Δυτικής Πομερανίας Szczecin της Πολωνίας που είναι από τις καλύτερες και πιο ενδιαφέρουσες ακαδημαϊκές χορωδίες στον κόσμο, αλλά και 14 χορωδιών από την Ελλάδα με γνωστούς μαέστρους και προσωπικότητες στο χώρο της μουσικής, οι λάτρεις της χορωδιακής μουσικής θα απολαύσουν υψηλού επιπέδου παραστάσεις.

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί 20 & 21 Οκτωβρίου 2023 στο Παπαστράτειο Μέγαρο, τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Υπουργείου Τουρισμού, καθώς και του Δήμου Αγρινίου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Παρουσιαστής για άλλη μία φορά θα είναι ο κ. Αλέξης Κωστάλας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου – Agrinio International Choir Festival με αίσθημα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (ΑμεΑ) στη φετινή διοργάνωση θα στηρίξει το Ειδικό Κέντρο «Παναγία Ελεούσα» Εργαστήρι Νέων με ειδικές ανάγκες.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ 20 & 21 Οκτωβρίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο θα υπάρχει bazaar με έργα των Νέων του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα».

Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής η Χρύσα Τασολάμπρου Xρύσα

Αναλυτικά το Πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων έχει ως εξής:

 

Διαβάστε επίσης: Την Κυριακή ο Πρώτος Εορτασμός του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά προστάτη του Ι.Σ.Α.