Tο 2023 θα είναι έτοιμος ο νέος δρόμος Βόνιτσα – Λευκάδα (Video)

Eργοτάξιο θυμίζει ολόκληρος ο δήμος Βόνιτσας

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εργασίες και για τον οδικό άξονα που θα συνδέσει την Βόνιτσα με τη Λευκάδα και θα μειώσει την απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων.
Αυτή την περίοδο τα μηχανήματα επικεντρώνουν στον Άγιο Νικόλαο όπου θα γίνει νέος κόμβος προς την κατεύθυνση της Βόνιτσας και θα συνδέεται επίσης με νέο κομμάτι που θα έχει κατεύθυνση το Άκτιο.

Ο Άγιος Νικόλαος θα παρακάμπτεται και προς τούτο δουλεύουν εντατικά οι μπλουντόζες ενώ θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα τμήματα με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2023.

Η εργολαβία ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και την έχει αναλάβει η εταιρεία “ΑΚΤΩΡ” με έκπτωση 51%, ήτοι το έργο θα στοιχίσει περίπου 25 εκατ. ευρώ. Ελπίζεται να συνεχίσει να εκτελείται με τους ίδιους ρυθμούς για να μειωθεί και άλλο η απόσταση μεταξύ των δύο γειτονικών πόλεων και να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες ασφάλειας.

Συνολικότερα η περιοχή του δήμου Βόνιτσας θυμίζει ένα μεγάλο εργοτάξιο και είναι το πιο αναπτυσσόμενο κομμάτι της Αιτωλ/νίας. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε το αεροδρόμιο στο Άκτιο και αυτό το διάστημα κατασκευάζονται εκτός του προαναφερόμενου άξονα και το μεγάλο έργο Αμβρακία – Άκτιο, αλλά και ο δρόμος Πλαγιά – Βαθυαβάλι.

Άμα τη ολοκληρωσή των δύο βασικών δρόμων η απόσταση της Λευκάδας και της Βόνιτσας από την Αθήνα θα συντομευθεί τουλάχιστον κατά μισή ώρα.

aixmi-news.gr